Linkovi

Direktor Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić tvrdi da se vode pregovori o predaji Mladića


Slučaj haškog optuženika generala Ratka Mladića i dalje tema oko koje se spore zvaničnici vlasti i predstavnici nevladinih organizacija. Izvršna direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić tvrdi da se vode pregovori o predaji Ratka Mladića, ali nije mogla da potvrdi da li direktno sa Vladom, ili sa nekim koga je Vlada ovlastila da pregovara sa grupama koje se nalaze oko Mladića. Ne veruje nikome iz vlasti ko kaže da ne zna gde je Mladić, izjavila je Nataša Kandić.

Poslanici u srpskom Parlamentu, međutim, imaju drugačije mišljenje. Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Dušan Petrović kaže da on nema informaciju da je Mladić u Srbiji i da se sa njim pregovara i smatra da Nataša Kandić treba da kaže ko iz Vlade pregovara sa generalom Mladićem. Bilo bi dobro da međunarodni činioci dostave korisne operativne informacije kako bi nadležni u Srbiji učinili sve na pronalaženju Mladića, rekao je Petrović.

A šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić izjavio je da država nema nikakvih saznanja o boravištu Ratka Mladića pa samim tim i ne može sa njim da pregovara. Kao država uvek smo skretali pažnju na to da bi bilo jako dobro ako neko ima saznanja i čvrste dokaze gde se nalazi neki od haških optuženika za kojima se traga da ih prezentuje državnim organima kako bi oni mogli da reaguju, rekao je Aligrudić.

XS
SM
MD
LG