Linkovi

Policija u Londonu potvrdila da je došlo do četiri eksplozije ili pokušaja detonacija


Došlo je do incidenata u blizini Ulice Voren, na stanicama Oval i Šepards Buš podzemne železnice. Te stanice su evakuisane. Rojters je javio da je u Ulici Voren došlo do eksplozije bombe punjene ekserima, dok Skaj tvrdi da su eksplodirali detonatori, a ne ekspozivno punjenje, kao i da se sumnja da je reč o bombašu-samoubici.

U incidentima u podzemnoj železnici povređena je jedna osoba. Ima izveštaja i da se desio incident u jednom autobusu u istočnom Londonu. Poslednje informacije govore da su na autobusu porazbijani prozori i da nema povređenih. Šef policije Ijan Bler rekao je da su bombe manje neko pre dve nedelje i da su povrede lakše prirode. Nekoliko svedoka potvrdilo je da se u jednom vagonu u podzemnoj železnici osetio dim, dok je drugi svedok rekao da je video čoveka sa ruksakom koji je eksplodirao. To je bila mala eksplozija, kaže svedok, dovoljna da mu otvori torbu.

Policija je napravila kordone oko stanice na Voren stritu, jer je bilo informacija o sumnjivom paketu u vozu Viktorija Lajn. Lokalna policija saopštila je da situaciju još ne tretira kao "veliki incident", iako je pre dve nedelje u samoubilačkim bombaškim napadima u pozdemnoj železnici i autobusu poginulo 56 osoba. U Londonu se održava hitan sastanak povodom novih incidenata, kojima će prisustvovati i britanski premijer Toni Bler. Prethodno je saopšteno da britanska vlada uvodi nove specijalne jedinice za borbu protiv terorizma, čiji je zadatak nadziranje muslimanskih zajednica širom Britanije.

XS
SM
MD
LG