Linkovi

Fišer: Austrija će rado pomoći nastojanja Crne Gore i Srbije da idu ka Evropi


Crnogorski predsjednik upoznao je gosta da će tema predstojećih razgovora sa visokim predstavnikom Evropske unije Havijerom Solanom i generalnim sekretarom NATO-a Jap de Hop Sheferom biti približavanje državne zajednice evropskim strukturama.

Crnogorski predsjednik upoznao je gosta da će tema predstojećih razgovora sa visokim predstavnikom Evropske unije Havijerom Solanom i generalnim sekretarom NATO-a Jap de Hop Sheferom, koji uskoro dolaze u posjetu državnoj zajednici, biti približavanje državne zajednice evropskim strukturama, kao i obaveza Srbije da Haškom tribunalu što prije isporuči optužene za ratne zločine. Vujanović je upoznao austrijskog predsjednika sa inicijativom zvanične Podgorice o redefinisanju državne zajednice u savez nezavisnih država, napominjući sagovorniku da će ta ponuda biti aktuelna do marta sljedeće godine, kada prema Beogradskom sporazumu i Ustavnoj povelji ističe rok i počinju pripreme za organizaciju referenduma u Crnoj Gori.

Fišer je kazao da će Austrija, za vrijeme predsjedavanja EU-om naredne godine, rado pomoći nastojanja Crne Gore i Srbije da idu ka Evropi. Austrijski predsjednik naglasio je da je i u interesu njegove zemlje da region Balkana bude stabilan i ide putem proseriteta. Fišer, koji se nalazi u dvodnevnoj službenoj posjeti Crnoj Gori, razgovarao je o unaprjeđenju bilateralne saradnje Crne Gore i Austrije, posebno u oblasti trgovine i investicija.

XS
SM
MD
LG