Linkovi

"Fantastic Four" najgledaniji film u Severnoj Americi


Film ”Fantastic Four“ zaradio je 56 miliona dolara tokom prva tri dana prikazivanja, što mu je bilo dovoljno da se nađe na čelu liste najgledanijih filmova u severnoameričkim bioskopima.

Ova adaptacija stripa je uveliko prevazišla predvidjanja filmske industrije. Srtručnjaci su procenjivali da bi tokom prvog vikenda prikazivanja film mogao da zaradi najviše 40 miliona dolara, a takve prognoze davali su i distributeri. Šef distribucijske kuće ”20th Century Fox“ izjavio je da je očekivao zaradu od tridesetak miliona dolara.

Za razliku od filmova ”Spider Man“ i ”X-man“ najnoviju adaptaciju stripa zaobišla je i loša kritika. Neki kritičari su ga ocenili kao laganu priču koja ima ton TV sapunice.

Spilbergov ”War of the Worlds“ je kao hit film četvrtojulskog, prazničnog vikenda - privukao nešto manje publike i sa 31 milion dolara našao se na drugoj poziciji ovonedeljnih blokbasteraa.

”Batman Begins“ je na trećem mestu sa zaradjenih 10,2 miliona dok je novi film Dženifer Koneli ”Dark Water“ na četvrtom mestu sa 10,1 milion. Na petom mestu je film ”Mr. and Mrs. Smith“ sa zaradjenih sedam miliona i 850 hiljada dolara.

XS
SM
MD
LG