Linkovi

Naočari za gledanje filmova preko telefona


Trend ka pretvaranju mobilnih telefona u džepne centre za rad i zabavu, nastavlja se nesmanjenom žestinom. Povećani frekventni opseg telefonskih kanala, takozvani broudbend, omogućava prijem većeg broja informacija, što automatski znači kvalitetniji ton i sliku.

Sada već imamo telefone sa kolor ekranom, preko kojih može da se prati televizijski program ili da se pretražuje internet. Medjutim, slika na ekranu džepnog uredjaja često je isuviše mala za posmatranje, iako to ne znači da je lošeg kvaliteta.

Oranž SA, firma u sastavu francuskog Telekoma, namerava da uskoro ponudi pretplatnicima specijalne naočari sa slušalicama, preko kojih bi mogli da gledaju televizijski program, filmove, fotografije i internet. Nove naočari biće prodavane u paketu sa novim Samsungovim mobilnim telefonom SGH-D600, kao deo nove multimedijalne pretplate. U njih će biti ugradjena dva kolor mikrodispleja relativno visoke rezolucije od 230 hiljada piksela, koja daju isti utisak kao kada se posmatra televizijski ekran od 30 centimetara sa udaljenosti od jednog metra.

Naočari su vrlo lake i tako konstruisane da ne zaklanjaju vidik okoline, a ugradjene stereo slušalice obezbedjuju odličan zvuk. Sa telefonom su povezane tankim kablom. Potrošnja struje je mala i proizvodjač tvrdi da tri male baterije od jedan i po volt obezbedjuju pet sati rada. Kompanija Oranž ponudiće ove video naočari svojim pretplatnicima već u oktobru ove godine.

XS
SM
MD
LG