Linkovi

Jap de Hop Shefer: Evropa ne sme zaboraviti masovno ubistvo gotovo 8.000 muškaraca i dečaka


Povodom 10 godina od masakra u Srebrenici, generalni sekretar NATO, Jap de Hop Shefer, poručuje da se masovno ubistvo gotovo 8 hiljada muškaraca i dečaka u srcu Evrope ne smije zaboraviti. On je uveren da medjunarodna zajednica mora učiniti sve kako bi se sprečilo da se Srebrenica ikada više dogodi.

Prvi čovek Alijanse podseća da je većina odgovornih za masakr "tamo gde pripada"- u Hagu, dok su Radovan Karadžić i Ratko Mladić još uvek na slobodi. "Medjutim, ne mogu se večno skrvati i oni će se, poput ostalih, suočiti sa pravdom", uveren je Shefer.

On je ovom prilikom primetio da je Bosna i Hercegovina načinila značajan progres od kraja rata, ali da predstoji još mnogo posla- s tim u vezi, Shefer je uveren da će najbolji odgovor na srebrenički masakr biti nastavak gradnje atmosfere tolerancije i mira, u zemlji kojoj je mesto unutar evro-atlantskih stuktura.

"NATO će nastaviti sa svojom ulogom u pomoći Bosni i Hercegovini da dostigne taj cilj", zaključuje generalni sekretar vojnog saveza saopštenje izdato povodom 10-godišnjice srebreničkog masakra.

XS
SM
MD
LG