Linkovi

Kao i svakog petka - podsetimo se događaja koji su obeležili ovonedaljna kretanja na globalnom tržištu


Kao i svakog petka - podsetimo se događaja koji su obeležili ovonedaljna kretanja na globalnom tržištu

Propust u Adobe-u

Bezbjednosni propust u popularnom softveru za razmjenu dokumentacije putem Interneta,. Adobe reader-u, mogao bi da omogući zlonamjernicima pristup personalnim i važnim poslovnim podacima iz svih računara koji koriste operativni sistem UNIX Popravka je dostupna – na web stranici kompanije Adobe.

Sniženje u Fordu i Krajsleru

Ford i Krajslerov ogranak kompanije Dajmler Krajsler ponudili su – do kraja ovog mjeseca - svoje najnovije modele američkim potrošačima po povlaštenim cijenama – 10 do 15 odsto nižim od realnih. Dženeral Motors je objavio da je – otkako su niže cijene stupile na snagu – prodaja pik-ap trakova i automobila povećana za 41 odsto.

Ekonomski rast u Indiji

Eksperti očekuju da će stopa ekonomskog rasta u Indiji dostići 8%. Indija i Kina su u međuvremenu i dalje ekonomije sa najvećim rastom na globalnom tržištu. Stopa rasta bruto domaće proizvoda Indije u periodu od 31. marta prevazišla je sa 6.9 odsti sva očekivanja, a analitičari prevdiđaju rast iod 8 odsto do kraja godine. U društvu Bafeta za 350.000 $

Konačno – vijesti sa E-Baya

Jedan gospodin je na internet aukciji platio 350 hiljada dolara, da bi večerao u društvu biznismena i investitora Vorena Bafeta. Bafet na ovaj način već pet godina finansira dobrotvornu organizaciju koja pomaže siromašne i beskućnike.

XS
SM
MD
LG