Linkovi

Rasima Ljajić: Za trenutno stanje na Kosovu krivicu snosi međunarodna zajednica


Zvaničnici vlasti u Beogradu veruju da će u predstojećim razgovorima o budućnosti Kosova međunarodna zajednica uvažiti interes Srbije. Šef Koordinacinog centra za Kosovo i predsednik Socijaldemokratske pratije Nebojša Čović izjavio je da će u raspravama o konačnim statusu te Pokrajine tražiti da se prvo formulišu polazišta i principi koji se ne smeju prekršiti kasnijim odlukama. Čović je rekao na Kongresu svoje partije da će ukoliko međunarodna zajednica primeni neprincipijelna polazišta i rešenja, Socijaldemokratska partija tražiti da Srbija ne učestvuje u razgovorima o konačnom statusu kako se ne bi desilo da prisustvuje sahrani sopstvenih interesa.

Za trenutno stanje na Kosovu krivicu snosi, po oceni ministra za ljudska i manjinska prava državne zajednice Rasima Ljajić, međunarodna zajednica.

A šef diplomatije Srbije i Crne Gore Vuk Drašković smatra da razgovor o budućnosti Kosova uveliko traje i zato ponovo insistira na ulasku predstavnika lokalnih Srba u sve kosovske institucije, pre svega u Parlament što će im omogućiti da obiđu sve enklave u kojima živi manjinsko nealbansko stanovništvo.

XS
SM
MD
LG