Linkovi

Duško Koprivica negira da se haški optuženik Radovan Karadžić krije u okolini Nikšića


BiBiSi je objavio, pozivajući se na anonimne međunarodne bezbjednosne službe, da se Karadžić nalazi u zabačenom dijelu sjeverozapadne Crne Gore, odnosno nedaleko od Nikšića gdje je odrastao. Agencija za nacionalnu bezbjednost Crne Gore odlučno demantuje tvrdnje da se Karadžić nalazi u sjeverozapadnom dijelu Crne Gore, odnosno da boravi u mjestu nedaleko od Nikšića.

"Apsolutno su netačne i proizvoljne tvrdnje britanskog BiBiSi-ja koji se poziva na "pouzdan i dobro obaviješten izvor", kaže se u saopštenju dostavljenom medijima.

Ovo je prvi put da se pojavila tako precizna informacija o mjestu na kojem se Karadžić nalazi. Riječ je o planinskoj i rijetko naseljenoj oblasti koja ima tradiciju tvrdokornog srpskog nacionalizma.

Načelnik Centra bezbjednosti Nikšić Duško Koprivica takođe je negirao da se ratni vođa bosanskih Srba i haški optuženik Radovan Karadžić krije u okolini Nikšića. Reagujući na informaciju BiBiSi-ja, on je ocijenio da se očigledno radi o plasiranju neprovjerenih informacija.

Informaciju BBC koji se poziva na neimenovane bezbjednosne izvore demantovao je i savjetnik za nacionalnu bezbjednost predsjednika Crne Gore Vuk Bošković:

"Crnogorska policija prije nekoliko dana pretresla je kuću Karadžićevog brata Luke i njegove kćerke u Nikšiću. Tom prilikom odnijela je kompjuter i nekoliko disketa."

XS
SM
MD
LG