Linkovi

Rože Federer blizu treće titule na Vimbldonu, Vilijams i Devenport za trofej kod teniserki


Prvi finalista ovogodišnjeg Vimbldona u konkurenciji tenisera je prvi reket sveta i pobednik poslednja dva turnira na terenima 'All England' kluba, Švajcarac Rože Federer. Branilac titule nije imao nikakvih problama protiv 3. nosioca Australijanca Lejtona Hjuita i posle svega dva sata i sedam minuta igre trijumfovao je sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4 i 7:6.

Federeru je to 35. uzastopna pobeda na travi i osma zaredom protiv Hjuita, koji je osvojio Vimbldon 2002. godine. U svom trećem uzastopnom finalu, Feder će igrati ili protiv 2. nosioca, Amerikanca Endija Rodika, koga je pobedio u finalu prošle godine, ili protiv 12. u žrebu, Šveđanina Tomasa Johansona, koji u dosadašnjem toku turnira nije izgubio ni set. Njihov duel prekinut je zbog kiše pri rezultatu 6:5 za Rodika u prvom setu. Bilo kako bilo, ukoliko Federer u nedelju popodne trijumfuje i u finalu, postaće tek treći teniser u istoriji profesionalnog tenisa sa tri uzastopna trofeja na Vimbldonu. Pre njega su to učinili samo Bjern Borg i Pit Sampras.

Istovremeno, na terenu broj jedan, najboljoj teniserki sveta, Amerikanki Lindzi Devenport bilo je dovoljno 3 minuta i 44 sekunde da završi drugo polufinale ženskog singla, koje je juče prekinuto zbog kiše. Devenport je na kraju trijumfovala sa 6:7, 7:6 i 6:4, plasiravši se u finale, gde je sutra očekuje duel sa Venus Vilijams. Njih dve su se već sastajale u finalu Vimbldona i to 2000. godine, kada je Vilijams preotela titulu od Devenport.

XS
SM
MD
LG