Linkovi

Na donatorskoj večeri Pokreta za nezavisnu Crnu Goru prikupljeno skoro 800.000 eura


Pokret za nezavisnu Crnu Goru sakupio je na donatorskom skupu u Podgorici gotovo 800 hiljada EUR, odnosno milion dolara, saopšteno je danas iz Pokreta. U saopštenju se navodi da je donatorski skup sinoć u Podgorici potvrdio nedvosmislenu opredijeljenost značajnih crnogorskih preduzetnika za nezavisnu Crnu Goru i njen put u evropske integracije.

Na prvom donatorskom skupu, koji je podržalo 100 pozvanih privrednika iz centralne Crne Gore, prikupljeno je 791 hiljada i 400 EUR, precizira se u saopštenju.

U Pokretu navode da će se opredijeljena sredstva koristiti za planirane aktivnosti i projekte Pokreta u narednih deset mjeseci.

Pokret je saopštio da će zbog sve većeg interesovanja građana i preduzetnika Crne Gore, Srbije i dijaspore pokrenuti medijsku kampanju za objavljivanje računa preko kojih će primati sredstva za podršku.

Koordinator Pokreta za nezavisnu Crnu Goru Branko Lukovac rekao je , nakon primjedbi iz opozicije, da odluku o učešću državnih firmi u finansiranju političkih pokreta donose Upravni odbori tih kompanija. Skupu su prisustvovali i direktori javnih preduzeća poput Željeznice, Pošte, Aerodroma Crne Gore.

Odgovarajući na pitanje da li je korektno da državne firme učestvuju u finansiranju političkih pokreta, Lukovac je kazao da je to stvar Upravnih tijela u tim kompanijama. Drugi koordinator Pokreta Rade Bojović tvrdi da čelnici državnih preduzeća nisu dali državni novac, a da su organi upravljanja tih firmi opredijelili donacije za Pokret.

Socijalistička narodna partija upozorila je crnogorsku javnost da se pod plaštom donacija za imunitet jednog čovjeka, na donatorskoj večeri Pokreta za nezavisnost odvijao klasični reket.

Portparol te stranke Miomir Vojinović ocijenio je da je donatorsko veče samo produbilo podjele i učinilo potpuno nemogućim dijalog sa tom i takvom crnogorskom vlašću.

Donatorska večera Pokreta za crnogorsku nezavisnost pokazala je da između vlasti i mafije teško može biti povučena bilo kakva razlika, ocijenio je predsjednik Narodne stranke Predrag Popović.

“Tom količinom novca mogli bi da riješe pitanja nezaposlenih u najmanje polovini crnogorskih firmi koje je ovaj režim opljačkao, a radnike izbacio na ulicu”, kazao je Popović.

Pokret za nezavisnost najavio je donatorske večeri i na sjeveru i jugu Crne Gore.

XS
SM
MD
LG