Linkovi

Zimonjić u četvrtfinalu dubla, Šarapova, Venus, Devenport i Morezmo u polufinalu singla


Nenad Zimonjić ostao je jedini predstavnik Srbije i Crne Gore na ovogodišnjem Vimbldonu. Bivši selektor Dejvis Kup reprezentacije i najbolji dubl igrač SCG plasirao se u četvrtfinale u konkurenciji parova, dok je Ana Ivanović eliminisana u trećem kolu ženskog dubla.

Peti nosioci, Zimonjić i Indijac Paes pobedili su Slovaka Karola Beka i Čeha Jaroslava Levinskog - 7:5, 6:3 i 6:4, a u narednoj rundi čekaju ih 4. u žrebu, Vejn Blek i Kevin Ulijet iz Zimbabvea. S druge strane, četvrti nosioci u ženskom dublu, Ruskinja Nađa Petrova i Amerikanka Megan Šonesi lako su pobedile Anu Ivanović i Slovenku Tinu Križan – 6:3 i 6:1.

Deveti dan na ovogodišnjem Vimbldonu protekeo je međutim u znaku četvrtfinalnih duela ženskog singla. Branilac titule i drugi nosilac Marija Šarapova plasirala se u polufinale bez izgubljenog seta u dosadašnjem toku turnira, a njena današnja žrtva bila je 8. nosilac Ruskinja Nađa Petrova – 7:6 i 6:3.

Šarapovu u polufinalu čeka duel sa 14. 'kosturašicom', Amerikankom Venus Vilijams koja je danas igrala prvo četvrtfinale na jednom Gren Slem turniru još od Rolan Garosa prošle godine. Vilijamsovoj je bilo dovoljno svega 21 minut da bez izgubljenog gema dobije prvi set protiv Francuskinje Meri Pirs. U drugom setu, Pirs je uspela da uspostavi ravnotežu, da bi na kraju poklekla u taj-brejku, koji je šampionka iz 2000. i 2001. godine dobila - 12:10.

U drugom polufinalu sastaće se 1. nosilac Lindzi Devenport i 3. u žrebu, Francuskinja Ameli Morezmo. Kao što se i očekivalo, Morezmo nije imala problema protiv Ruskinje Anastazije Miškine, koja nikada pre ove godine nije stigla do četvrtfinala na terenima All England kluba, a u prethodna dva meča, uključujući i onaj protiv Jelene Janković, morala je da igra tri seta. Na kraju je bilo 6:3 i 6:4 za Morezmo. Devenport je takođe u dva seta – 7:6 i 6:3 eliminisala još jednu Ruskinju – Svetlanu Kuznjecovu.

Sutra se igraju četvtfinala u konkurenciji tenisera, a sastaju se: Lejton Hjuit – Felisijano Lopes, Sebastijan Grožan – Endi Rodik, Rože Federer – Fernando Gonsales i Tomas Johanson – David Nalbandijan.

XS
SM
MD
LG