Linkovi

«Erbas» i »Boing» otkrili planove za revolucionarne izmene u putničkom aviosaobraćaju


Proizvođači aviona planiraju da prevoze putnike širom sveta bez zaustavljanja i time obezbede putnicima mnogo komforniji let.

Sledeće godine, avionske kompanije počeće da koriste «Erbas - A380», najveći putnički avion na svetu. Ta letelica će moći da preveze najmanje 555 putnika, na udaljenost od oko 15 hiljada kilometara. «Erbas» je predstavio svoj novi model na Avio izložbi u Parizu. Kompanija navodi da će »A-380», koji će početi da se isporučuje aviokompanijama iduće godine, zadovoljiti potrebe sve većeg broja putnika koji lete iz Azije, Evrope i sa Bliskog istoka, prema ostalim delovima sveta. Tomas Berger je direktor marketinga za «Erbas - A380».

«Putnicima će se ponuditi najveća udobnost po najnižim cenama. Povećali smo podnu površinu za 50 odsto, a broj sedišta za svega 35 odsto. Avionske kompanije sada mogu da ponude putnicima veći komfor i istovremeno imaju veliku ekonomsku dobit, zahvaljujući kojoj će moći da smanje cene karata», kaže Berger.

Da ga «Erbas» ne bi nadmašio, «Boing» je predstavio dva svoja nova modela, za koje tvrdi da će u velikoj meri da stimulišu putovanje avionom. «Vorldlajner 777», sa 300 sedišta i «Drimlajner 787» sa 223, mogu da prelete razdaljinu između praktično bilo koja dva grada na svetu. Rendi Tinset, direktor «Boingovog» Odeljenja za proizvodnju i usluge, kaže da dizajn novog modela «787» zadovoljava mnoge zahteve.

«Jedan od njih je da se napravi novi poslovni model za avioprevoznike, da bi mogli da imaju veći prihod i niže cene, odnosno veći profit. U dugoročnom smislu, želite proizvod koji je komforan i putnici ga prihvataju. Gledamo da zadovoljimo nove zahteve putnika, da im ponudimo šira sedišta, šire prolaze, komforniju kabinu i veće prozore», kaže Tinset.

«Boingov» «Drimlajner 787» ima više prostora za ručni prtljag i veći izbor zabave u kabini koja deluje prostranije. «Kada uđete u 'Drimlajner', prostor je otvoren, svetao i ambijent je drugačiji nego u bilo kojem avionu», ističe Tinset. «Erbas» takođe naglašava nove elemente putničkog komfora na međunarodnim linijama, među kojima je i veći zajednički prostor u kojem ljudi mogu da protegnu noge i – nešto popiju.

«Zahvaljujući većem unutrašnjem prostoru, možemo da ponudimo aviokompanijama mogućnost promena - što je ključni faktor za razlikovanje od drugih kompanija. Aviokompanije se međusobno takmiče i ovakve stvari će im uistinu omogućiti da privuku više putnika», objašnjava Berger.

Dok se «Boing» i «Erbas» oštro takmiče za vodeće mesto na svetskom tržištu, obe kompanije veruju da će novi avioni doneti preokret u međunarodnom aviosaobraćaju i vratiti mu jedan izgubljeni element – «uživanje u letenju».

XS
SM
MD
LG