Linkovi

Kolin Pauel na čelu neprofitne organizacije «Američko Obećanje»


Kao deo ovog programa, Pauel je najavio nacionalnu kampanju sa ciljem da se pronađe stotina najboljih zajednica za mlade u Americi.

Ova inicijativa podstaći će druge zajednice kako bi povećale stepen usluga i programa za mlade izložene riziku. Smatra se da je približno 15 miliona mladih u Americi izloženo riziku, što znači da nemaju adekvatan nadzor odraslih, adekvatno školovanje kao ni zdravstvenu negu. Margarit Sali, predsednik i izvršni direktor «Američkog obećanja» i navodi da je cilj ove kampanje identifikovanje stotine najboljih zajednica da bi se povećala svest o hitnoj potrebi zaštite mladih u Americi.

«Jedna stvar koju nalazimo je to da američke porodice rade više nego ikad. Tako da mi tražimo odrasle osobe koje bi posvetile pažnju mladima, koje bi se više angažovale u životima mladih. Ovo se odnosi na susede, rođake, nastavnike, kao i verske lidere. Organizacija, «Američko obećanje», nudi mladima pet stvari: odgovornu osobu u njihovom životu, bezbedna mesta na kojima će rasti, dobar početak, kvalifikacije postignute školovanjem kao i mogućnost da doprinesu svojim zajednicama u budućnosti. Ova kampanja istaći će zajednice koje su ukazale najveće poverenje svim mladima. Posebna pažnja će biti posvećena zajednicama u kojima žive mladi kojima je potrebna pomoć time što će se obezbediti mesta za različite funkcije uključujući parkove, igrališta, mentore za decu i odgovornu osobu koja će obogatiti programe posle školske nastave."

Jedan od osnivača «Američkog obećanja»‚ Kolin Pauel, najavio je kampanju «100 najboljih gradova za mlade u Americi, na konferenciji za novinare u Maju '97, po prvi put. Pauel podseća da su se na prvom samitu «‚Američkog obećanja»‚ za vreme predsednika Klintona i ostalih Američkih predsednika sastali i poslovni lideri kako bi razmotrili budućnost mladih u Americi.

«Kada se pogledamo u ogledalo i kažemo sebi, mi smo najbogatija zemlja na planeti. Posedujemo ogroman broj talentovanih ljudi, novac i sredstva, pa zašto onda imamo mlade ljude izložene riziku,kad možemo da im obezbedimo uspešniji život?»

Statistike pokazuju da Američka deca, u poređenju sa vršnjacima iz drugih delova sveta, zaostaju u obrazovanju na polju matematike i prirodnih nauka. Ovo ne vodi na dobro, u smislu Američkog nadmetanja na svetskom tržištu, istakao je Kolin Pauel.

«Potrebno im je znanje kako bi mogli da se takmiče na ekonomskom tržištu 21. veka. Kina, Indija i druge zemlje lansiraju inženjere, a mi treba da radimo na tome da mladi u Americi dobiju potrebno znanje i kvalifikacije.»

U periodu od maja do jula, očekuje se prijava velikog broja učesnika na takmičenju za nagradu «100 najboljih zajednica za mlade u Americi». Da bi pobedili, lideri zajednica predstaviće svoje projekte i ideje kojima će pomoći mladima Amerike. Takođe, potrebne su pismene preporuke od lokalnih tinejdžera koji će objasniti na koji način je organizacija «Američko Obećanje» pozitivno uticala na njihov život, u njihovom gradu.

XS
SM
MD
LG