Linkovi

Uhapšeni organizatori atentata na ambasadora SAD Zalmaja Kalilzada


Avganistanski zvaničnici su danas objavili da su uhapšena trojica Pakistanaca koji su pripremali atentat na američkog ambasadora U Kabulu, Zalmaja Kalilzada.

Saopšteno je kako su trojica atentatora, naoružani automatskim puškama i ručnim bacačima, uhapšeni juče u provinciji Lagman.

Uhapšeni su priznali da su planirali atentat, a agencija AP navodi da su napadači uhapšeni na udaljenosti od svega 50 metara od lokacije na kojoj je ambasador Kalilzad trebalo da položi kamelj temeljac za novi građevinski objekat.

U međuvremenu, više od 20 Avganistanaca, uglavnom talibanskih odmetnika, i guverner distrikta Helmand ubijeni su u okršajima u blizini Kandahara. Avganistanski zvaničnici navode da je u napadu talibanskih pobunjenika na sjedište guvernera, ubijen i jedan avganistanski policajac.

Kasno sinoć u okršaju kod jednog kontrolnog punkta između Kabula i Kandahara poginuo je najmanje jedan policajac i 7 talibanskih pobunjenika. Američka armija je objavila da je u nedjeljnom bombardovanju pobunjeničkih položaja u Helmadu ubijeno još najmanje 20 talibana.

XS
SM
MD
LG