Linkovi

Vlasti u Beogradu i dalje odbijaju svaku vest o pregovorima sa Ratkom Mladićem


Ministar pravde Zoran Stojković izjavio je da nijedan državni organ u Srbiji nema kontakte sa Mladićem, a informacije o navodnim kontaktima ocenio je kao opasne jer je Hrvatska kažnjena zbog sličnih vesti o kontaktu s haškim beguncem Antom Gotovinom.

Ministar odbrane državne zajednice Prvoslav Davinić nema informacija o pregovoprima srpske Vlade sa generalom Mladićem. Imam saznanja da vojne službe rade sve da razjasne taj slučaj i znam da se on ne krije u vojnim objektima, rekao je ministar Davinić.

I savetnik predsednika Srbije Jovan Simić kaže da predsednik od Vlade nema informacija da li se pregovara sa generalom Mladićem ali da čitava priča izgleda kao psihološki pritisak da se pokrenu još neki resursi kako bi se utvrdilo gde se on skriva .

Generala Ratka Mladića Haški tribunal optužio je za ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini, ali pre svega u Srebrenici.

Šef diplomatije Srbije i Crne Gore Vuk Drašković izjavio je da nikako nije smelo da se dogodi da Skupština Srbije ne donese deklaracija o Srebrenici jer je taj zločin dobio svetsko ime. Naša je obaveza da donesemo Deklaraciju o Srebrenici, bez obzira da li će parlamenti u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj doneti svoje deklaracije o zločinima nad srpskim narodom u ovim ratovima, kojih je takođe bilo mnogo, rekao je Drašković.

XS
SM
MD
LG