Linkovi

Kamkorder za nemoguće situacije


Da li ste ikada poželeli da imate video kameru, odnosno kamkorder, kojim biste mogli da snimate dok vozite bicikl, spuštate se skijama niz padinu ili dok se rukama držite za skije od helikoptera. Dobro, ovo poslednje možda niste, ali priznaćete da u životu ima mnogo situacija koje bi bilo sjajno zabeležiti na videu - kada bi vam ruke bile slobodne. Južnokorejski proizvodjač potrošačke elektronike Samsung upravo je to imao na umu kada je konstruisao svoj novi minijaturni kamkorder SC-X105L.

Ovaj zgodni uredjaj ima neke izvanredne prednosti, ali, na žalost, i nedostatke. Da počnemo od pozitivnih strana: mali i lak, jedva veći od nekih mobilnih telefona, i bez pokretnih delova, što znači da se ton i slika beleže u memorijskim čipovima. Ali najveća novina je spoljni, samostalni objektiv, sa mikrofonom, smešten u valjkasto kućište i povezan kablom dugačkim oko jedan metar. To znači da uz malo dovitljivosti možete da ga pričvrstite na biciklističku kacigu, skijašku kapu, upravljač od motorcikla, spoljnu stranu automobila ili ledja svog psa, i da tako dobijete snimke iz neobičnih uglova, dok se kamkorder nalazi na bezbednom mestu, u džepu ili torbi.

Na žalost, ovaj kamkorder ne daje baš profi sliku, u memoriju može da stane svega dvadesetak minuta videa, a baterija na punjenje može da izdrži svega 45 do 60 minuta. Ipak, mogao bi da bude idealan za mnoge specijalne situacije.

XS
SM
MD
LG