Linkovi

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović primiće predstavnike beogradskog Pokreta za očuvanje državne zajednice


Crnogorski predsjednik Filip Vujanović primiće predstavnike beogradskog Pokreta za očuvanje državne zajednice, a datum sastanka biti naknadno određen.

Predstavnici tog Pokreta ranije su zatražili razgovore kod crnogorskih zvaničnika. Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić već je pozitivno odgovorio na taj poziv i sastanak je zakazan za 21. jun. Jedan od čelnika Pokreta Slavenko Terzić kazao je da su predstavnici te organizacije ohrabreni pozitivnim odgovorima Vujanovića i Krivokapića.

"Kao odgovorni ljudi i crnogorski državljani iskreno smo zabrinuti za budućnost Crne Gore. U pitanju su odluke koje mogu imati dalekosežne posledice po budućnost svih nas i naših potomaka", rekao je Terzić.

Prema njegovim riječima, državljani Crne Gore koji žive u Srbiji ne smiju ostati po strani kada se rješavaju ovako krupna pitanja, kao što je referendum.

A lider najjače opozicione stranke u Crnoj Gori SNP Predrag Bulatović ne vidi ništa čudno u tome što o uslovima za održavanje crnogorskog referenduma sa državnim rukovodstvom Crne Gore razgovaraju lideri beogradskog Pokreta za očuvanje državne zajednice, dok opozicija to odbija.

Građanska partija protestovala je zbog najave crnogorskih čelnika da organizuju susret sa delegacijom beogradskog Pokreta za očuvanje državne zajednice.

"GP jeste za dijalog sa legitimnim predstavnicima političke opcije za zajedničku državu, ali nema mjesta susretima, pa makar i protokolarnim, sa osvjedočenim nacionalistima i ratnim huškačima, koji ne predstavljaju nikoga, sem propalu politiku kojoj se sudi u Hagu", navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG