Linkovi

Miodrag Vuković :Izjava ambasadora državne zajednice u Briselu Pavla Jevremovića je konfliktna, konfuzna i kontrodiktorna


Visoki funkcioner Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković ocijenio je danas da je na ivici diplomatskog skandala izjava ambasadora državne zajednice u Briselu Pavla Jevremovića da je referendum u Crnoj Gori skinut je sa dnevnog reda Evropske unije. Prema njegovoj ocjeni, izjava Jevremovića je konfliktna, konfuzna i kontrodiktorna.

"Ta izjava je najbolji dokaz kako radi dio naše diplomatije koji je apsolutno u funkciji promocije interesa samo jedne strane, zvanične Srbije. O kakvom to dnevnom redu EU on govori, za koju to sjednicu EU ili njene institucije. To je van pameti, diplomatski ne samo nekorektno, nego na ivici diplomatskog skandala", ocijenio je Vuković.

"Evropa i Crna Gora su se dogovorile da ona pomaže crnogorski dijalog. Nećemo ići mi iz Crne Gore, nego će Evropa doći ili nam sugerisati šta misli oko referenduma, a u vladajućoj crnogorskoj strukturi postoji apsolutna spremnost da tu proceduru organizuje prema međunarodnim demokratskim standardima", kazao je Vuković.

Prema njegovim riječima, izjava Jevremovića najbolji je dokaz da državna zajednica svakim danom pokazuje besmisao svog postojanja.

"Najveći broj diplomata iz Srbije su poštari isključive politike onog dijela zvaničnog Beograda koji ima jak, nacionalni, velikodržavni projekat i koji se bori svim sredstvima protiv održavanja crnogorskog referenduma", kazao je Vuković.

Čelnici beogradskog Pokreta za evropsku državnu zajednicu Srbiju i Crnu Goru zatražili su prijem kod predsjednika crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića, na šta će on pozitivno odgovoriti. Pokret je obavijestio Krivokapića da će u delegaciji biti predsjednik i potpredsjednik Savjeta Pokreta Ljubomir Tadić i Matija Bećković, predsjednik Izvršnog odbora Slavenko Terzić i njegovi potpredsjednici Šćepan Ušćumlić i Simon Đuretić. U pismu Krivokapiću navedeno je da su oni zatražili prijem i kod predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i premijera Mila Đukanovića.

XS
SM
MD
LG