Linkovi

Davinić tvrdi da će se Ratko Mladić naći pred Haškim tribunalom za nekoliko meseci


Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić izrazio je očekivanje da će se bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić naći pred Haškim tribunalom u roku od nekoliko meseci. Ministar Davinić je rekao da državna zajednica neće ući u Partnerstvo za mir.

Dok ne reši pitanje Ratka Mladića a da je saradnja sa Haškim tribunalom postala još akutnija posle objavljivanja snimka ubistva šestorice srebreničkih Bošnjaka. Mladić se ne krije u Vojsci, on se negde krije i kad bi smo mi znali gde se krije mi bi smo ga uhvatili, ali ne znamo gde se krije i zato ga tražimo, rekao je Davinić.

Otpravnik poslova američke ambasade u Beogradu Roderik Mur rekao je da uopšte ne želi da pomišlja na mogućnost da se general Mladić neće naći u Hagu. Ne želimo da se upuštamo u igru pogađanja gde je Mladić, važno nam je da se Srbija postara da se on nađe u Hagu, rekao je Mur.

A savetnik srpskog premijera i potpredsednik Demokratske stranke Srbije Vladeta Janković je na pitanje da li će premijer Koštunica, kako je obećao glavnom tužiocu Karli del Ponte, ispuniti sve obaveze prema Haškom tribunalu odgovorio: Kada su ga pitali šta to znači, Koštunica je odgovorio da znači sve i ne vidim, rekao je Janković, razloga da se u svetlu prethodnih iskustava u to sumnja.

A srpski ministar pravde Zoran Stojković izjavio je da policija i tužilaštvo rade na slučaju jedinice "Škorpioni" i njenih osumnjičenih pripadnika za učešće u pogubljenju Bošnjaka iz Srebrenice i da će sve što bude urađeno, biti brzo procesuirano.

XS
SM
MD
LG