Linkovi

Majami poveo 3-2 protiv Detroita, Dvejn Vejd se povredio


Zvanični šampioni NBA lige nalaze se na korak od eliminacije iz plej-ofa. Detroit je u petoj utakmici finala Istočne konferencije, u Majamiju poražen od domaćeg Hita – 88:76 i sada gubi sa 3-2 u seriji. Šesta utakmica igra se sutra uveče u Detroitu, a eventualna 'majstorica' u ponedeljak uveče, ponovo u Majamiju.

Majami – Detroit 88:76 (3-2)

Uloge su se okrenule u odnosu na četvrtu utakmicu serije i Majami je protekle večeri potpuno dominirao u duelu sa zvaničnim šampionima NBA lige. Šakil O'Nil bio je najbolji strelac svog tima sa 20 poena, ali se može dogoditi da tim sa Floride do kraja serije bude bez druge superzvezde - Dvejna Vejda. Vejd je do sredine trećeg 'kvotera' bio odličan, ubacio 15 poena, uz 5 ukradenih lopti, 4 asistencije i 3 skoka, ali je tada prilikom jednog driblinga povredio rebro, a nešto kasnije, posle iznuđenog faula u napadu od Rašida Valasa, otišao u svlačionicu. Vratio se još jednom u poslednjoj četvrtini, ali je bol bio prejak, pa je desetak minuta pre kraja definitivno napustio parket.

Prvi izlazak Vejda, Pistonsi su iskoristili da za nešto više od dva minuta smanje prednost Hita sa 20 na 10 razlike, ali nisu uspeli da priđu bliže od toga. Judonis Haslim (14 poena, 13 skokova) pružio je najbolju partiju u seriji, a Dejmon Džons (15 poena, 6 asistencija) i Rešual Batler (7 od 12 poena u poslednjoj četvrtini) uspešno nadoknadili odsustvo Vejda i slabo izdanje Edija Džonsa (7 poena, 7 skokova).

Košarkašima Detroita utakmica je definitivno izmakla na kraju druge četvrtine, kada su najpre prišli na 42:39, a Hamilton promašio dodatno slobodno bacanje, posle čega su domaći završili poluvreme seriijom 11:0 i poveli sa 14 razlike (53:39). Posle toga prednost Majamija nije se spustila ispod 10 poena. Najefikasniji kod gostiju bio je Bilaps sa 21 poenom, Hamilton je ubacio 19, a jedino je još Tejšon Prins imao dvocifren učinak (11 koševa). Ben Valas je uz 9 poena imao 7 skokova, a Rašid Valas ostao na svega 2 poena. Rašid je po završetku meča garantovao pobedu svog tima u 6. utakmici, baš kao i prešle i ove godine u seriji protiv Pejsersa, kada je bio uspešan u predviđanju. Ipak, kada je reč o tradiciji, u dosadašnjih 126 serija u kojima je rezultat bio 2-2, pobednik 5. utakmice trijumfovao je u 106.

XS
SM
MD
LG