Linkovi

Intelove nove platforme za kućne i profesionalne računare


Glavni razlozi za kupovinu bržih kompjutera su zabava i bezbednost. Kako veze sa internetom postaju sve bolje i brže, sadržaj onoga što stiže u vaš kompjuter sve je bogatiji.

Brži kompjuter omogućava istovremeno obavljanje više zadataka - na primer, dok snimate neki film ne morate da prekidate rad na domaćim zadacima, pretraživanje interneta, dopisivanje sa prijateljima ili traganje za najpovoljnijim turističkim aranžmanima. Imajući u vidu takve potrebe, najveći proizvodjač kompjuterskih čipova, Intel, objavio je konstrukciju dve nove platforme za kućni, odnosno poslovni pi-si.

U nove kartice ugradjeni su Intelovi najnoviji procesori tipa Pentijum D, sa dva uparena procesorska jezgra, kao i sa pomoćnim čipovima koji omogućuju izvanrednu reprodukciju slike i zvuka.

Kako kaže Intel, današnji potrošači uživaju u sve širim mogućnostima prijema digitalizovanih sadržaja - muzike, videa i fotografija. Što se tiče računara koji se koriste u profesionalnom okruženju, jedno od najvažnijih pitanja je bezbednost.

U toj oblasti Intel najavljuje takozvanu Tehnologiju aktivnog menidžmenta koja omogućava tehničkoj podršci da prati promet informacija ka kompjuteru i od njega, da reaguje na pokušaje prodora kroz bezbednosne barijere i da postavlja dijagnoze problema.

Očekuje se da će proizvodjači pi-sija vrlo brzo početi da nude kompjutere sa ovim novim, bržim čipovima.

XS
SM
MD
LG