Linkovi

U SAD se sa velikim nestrpljenjem očekuje premijera filma Rat svetova


Pošto je poslednji nastavak Ratova zvezda –Osveta sita – najzad u bioskopima, u SAD sada se sa podjednakim nestrpljenjem očekuje premijera najnovijeg naučnofantastičnog filma Stivena Spilberga – «Rat svetova.»

U filmu koji je zasnovan na romanu H.G. Velsa o invaziji vanzemaljaca na Zemlju, Spilberg se ponovo udružuje sa Tomom Kruzom, sa kojim je već saradjivao na filmu «Suvišni izveštaj». Zahvaljujući «Ratu svetova», Kruz je postao najplaćeniji glumac u holivudskoj istoriji nakon što je potpisao ugovor koji bi mogao da mu donese neverovatnih 360 miliona. Naime, umesto da pristane na fiksni honorar, Kruz će dobiti 10% ukupne zarade koju film ostvari u bioskopima, kao i udeo u profitu od prodaje DVD-jeva, video igrica i igračaka. Stručnjaci predvidjaju da bi film mogao da zaradi čak 1,8 milijardi dolara samo u bioskopima što znači da bi Kruzov udeo iznosio čitavih 180 miliona. A ako bude glumio u dva planirana nastavka, Kruzov prihod će se u najmanju ruku udvostručiti. Sam film takodje ulazi u holivudsku istoriju kao najskuplji film ikada snimljen – jer je nadmašio budžet filma Titanik koji je koštao 198 miliona. Roman britanskog pisca H.G. Velsa napisan je 1898. a radnja se dogadja u viktorijanskoj Britaniji.

Spilbergova adaptacija radnju smešta u Ameriku današnjice, a glavni junaci su članovi porodice Ferier koji nastoje da prežive invaziju vanzemaljaca. Dakota Fening glumi ćerku Toma Kruza, dok njegovu ženu igra Miranda Oto. Roman H.G. Velsa je inače imao brojne adaptacije, a najčuvenija je radio verzija iz 1938. godine, kada je Orson Vels izazvao paniku širom Amerike jer su slušaoci radio drame pomislili da slušaju izveštaj o pravoj invaziji Marsovaca.

XS
SM
MD
LG