Linkovi

San Antonio Sparsi stigli na korak do finala NBA plej-ofa


Iako još teoretski mogu stići do finala ovogodišnjeg NBA doigravanja, malo ko – nakon tri odigrane utakmice i maksimalnog učinka izabranika Grega Popovića, može da povjeruje da bi Feniks Sansi mogli da savladaju San Antonio četiri puta zaredom. Sansi su upravo protiv tima iz Teksasa ispoljili slabosti na koje su upozoravali ovdašnji košarkaški analitičari. Bez dobre igre u odbrani, Feniksovi kontranapadi, koji su obilježili regularni dio šampionata su izostali, a MVP šampionata Stiv Neš i njegovi saigrači pokazali su da u tzv. igri na pola terena nisu ravnopravan rival Sparsima.

Fenomenalnom igrom pod oba koša San Antonio je slavio i treći put uzastopno 102-92. Tim Dunkan je ubacio 33 poena uz 15 skokova, a odličnu partiju pred domaćom publikom pružio je plejmejker Toni Parker sa 18 poena i sedam asistencija.

Feniks je u prvom poluvremenu zaustavljen na 39 poena (najslabiji učinak ove godine), od čega u drugoj četvrtini svega 10 - i više se nije uspio oporaviti. Za Sanse je sa 15 poena nastupio i Džo Džonson (zbog povrede propustio prethodnih 6 utakmica), ali su Sparsi još jednom zaustavili Šona Meriona koji je do finala Zapadne konferencije prosječno imao dvocifren košgeterski i skakački učinak

Ekipa Majka Dantonija pokušala je na kraju, preko raspoloženog Amarea STodemajera (35 poena, 11 skokova) da sustigne razliku koja je početkom posljednjeg perioda iznosila i 20 poena, ali je Tim Dankan (10 poena u posljednjih 5 minuta, ubacio i svih 15 slobodnih bacanja) pokazao koliko u ovakvim duelima iskustvo može da bude presudan faktor.

U pobjedničkom timu ponovo je odličan bio Argentinac Manu Đinobili sa 18 poena i devet skokova.

Sparsi su nakon 11 dana igrali u svom SBC centru, a ako u ponedjeljak uveče savladaju Feniks i četvrti put, čekaće u svojoj dvorani boljeg iz finalnog duela Istočne kongerencije Majami-Detroit (1-1).

XS
SM
MD
LG