Linkovi

Crnogorski parlament već drugi dan raspravlja o predlogu da se izglasa nepovjerenje Vladi


Milo Ðukanović ističe da je aferu trafiking u Crnoj Gori iskonstruisala jedna obavještajna služba .

"Sve je iskonstruisano u jednoj obavještajnoj radionici, čitavo vrijeme neprijateljski naklonjenoj prema Crnoj Gori. Svjedok žrtva nekoliko je mjeseci pripremana za aktivu ulogu u aferi trafiking", kazao je Ðukanović, koji je istakao da mu je potvrda za to stigla kroz razgovore koje je imao sa predstavnicima te službe.

On je naglasio da je u centru pažnje te afere bio "jedan izvođač nekontrolisane političke ambicije i potpuno neutemeljene u onome što su njegovi realni kvaliteti" i naveo da to ne bi bilo moguće izvesti bez "domaćih izvođača radova". On je optužio Organizaciju za evropsku bezbjednost i saradnju da nije omogućila pojavljivanje svjedoka žrtve u sudskom procesu, iako je prethodno obećala da će Moldavka biti dostupna.

Šoć je, replicirajuci Ðukanoviću, rekao da je afera trafiking dvostruko bacila ljagu na Crnu Goru kao zemlju gdje je trafiking bio prisutan i gdje je njen vrhovni politički predstavnik bio umiješan, jer je lično bio dio tog scenarija. On je ustvrdio i da je afera pripremana za pokušaj njegove kompromitacije uoči predsjedničkih izbora, ali da ih je on iznenadio "preorjentacijom na funkciju premijera", zbog čega je afera "ranije i planula".

Ðukanovic je rekao da nije u pitanju strana obavještajna služba, već služba koja "odavno ima kontinuiranu neprijateljsku djelatnost protiv Crne Gore, od vremena Kralja Nikole, preko Blaža Jovanovića", jasno aludirajući na vojnu kontraobavještajnu službu.. "Radi se o službi koja kontinuirano iskazuje neprijateljstvo prema svakom pokušaju da se zaštiti i unaprijedi crnogorska državnost ", zaključio je Đukanović.

XS
SM
MD
LG