Linkovi

Dženeral Motors zatvorio fabriku za proizvodnju kombija u Baltimoru


Analitičari američke automobilske industrije smatraju da bi moglo da dodje i do zatvaranja drugih fabrika američkih proizvodjača automobila.

Džo Evans je radio u fabrici u Baltimoru više od 40 godina. Sada je jedini poslodavac za koga je ikada radio zatvorio svoju fabriku.

«To je kao da vam je umro član porodice - pošto ste godinama tu radili i lično znali sve druge koji su tu radili - sada kada se probudite, znate da jednostavno nemate kuda da idete,» kaže Evans.

Džo Evans će rano da se penzioniše - u 58 godini života. Medjutim, kada se pre neke večeri našao sa doskorašnjim kolegama u baru - bio je zabrinut za svoju budućnost. «Brine me to što vidim da kompanije smanjuju beneficije za radnike i žele da izmene kolektivne ugovore - to znači da biste mogli da izgubite i deo penzije i drugih beneficija.

"To me plaši jer, što više starite to su vam beneficije više potrebne,» kaže Evans.

Dženeral Motors ima najveći penzioni program SAD, u ukupnoj vrednosti od 90 milijardi dolara, što svakako predstavlja dodatno opterećenje za kompaniju. Medjutim, ovaj proizvodjač automobila nije uvek bio u tako velikim teškoćama. 1950-ih, većina Amerikanaca je želela da vozi kola ove kompanije Analitičari kažu da je Dženeral Motors kontrolisao više od polovine američkog tržišta sve do 1970-ih. Medjutim, ulaskom nemačkih, japanskih i korejskih proizvodjača automobila na američko tržište kupci su počeli da napuštaju Dženeral Motors, čiji udeo na američkom tržištu danas iznosi samo 25 odsto. Dženeral Motors je u aprilu prijavio gubitak od preko milijardu dolara u prvom kvartalu ove godine, a kreditne agencije su nedavno umanjile vrednost njegovih obveznica. Predstavnici Dženeral Motorsa su odbili molbu Glasa Amerike za intervju. Ali, Bob Krendal ekspert za auto industriju u vašingtonskom Institutu «Brukings», smatra da je zatvaranje fabrike u Baltimoru samo prvi u nizu takvih poteza.

«Oni jednostavno ne mogu da održe isti broj fabrika ukoliko budu i dalje gubili tržište, a izgleda da će tako biti. Prema tome, moraće da zatvaraju dodatne fabrike,» kaže Krendal i dodaje da svaki put kada zatvori fabriku, Dženeral Motors mora da isplati milione dolara na ime kompenzacije radnicima koji su izgubili posao i dodatne beneficije onima koji se opredele za rano penzionisanje. Medjutim, on ističe da kompanija nema izbora pošto proizvodi automobile koje potrošači više ne žele da kupuju. Čak i bivši radnik Dženeral Motorsa, Džo Evans, priznaje da bi kompanija morala da postane konkurentnija. «Nadam se, i zbog sebe i zbog drugih penzionera, da će Dženeral Motors uspeti da prevazidje krizu i da će novim proizvodima uveriti Amerikance da i dalje proizvodi kvalitetna vozila,» kaže Evans. Analitičari kažu da Amerikanci već prepozaju kvalitetne automobile, ali da to, nažalost, najčešće nisu proizvodi američke auto industrije.

XS
SM
MD
LG