Linkovi

Detroit i San Antonio poveli 3-2, Manu Đinobili ubacio 39 poena


Posle jednodnevne pauze, protekle večeri nastavljen je NBA plej-of, a pobede su ostvarili Detroit i San Antonio. Zvanični šampioni Pistonsi bili su ubedljivi protiv Pejsersa – 86:67, dok su Sparsi u drugom poluvremenu slomili otpor Soniksa – 103:90.

San Antonio - Sijetl 103:90 (3-2)

Tim Dankan je još jednom bio na svom uobičajenom nivou sa 20 poena i 14 skokova, ali su možda i presudnu pobedu San Antoniju u seriji protiv Sijetla doneli Manu Đinobili i Nazr Mohamed. Đinobili je bio potpuno nezaustavljiv, a povratak u prvu petoku proslavio je sa 39 poena, 6 asistencija i 4 skoka, dok je Mohamed za svega 20 minuta ubacio 19 poena, uz 7 skokova. Soniksi, koji su ponovo bili bez povređenih Rašara Luisa i Vladimira Radmanovića, držali su se do poluvremena, ali su domaći na početku treće četvrtine serijom 17:3, u kojoj su sve poene postigli Đinobili i Mohamed, stekli ključnu prednost. Rej Alen je bio najefikasniji kod poraženih sa 19 poena, ali je zahvaljujući sjajnoj odbrani Brusa Bouena samo 4 postigao posle poluvremena.

Detroit – Indijana 86:67 (3-2)

Slično kao i Sijetl, Indijana je dobro počela meč u Detroitu, bila u igri do poluvremena, a onda je na startu trećeg 'kvotera' usledila serija Pistonsa 15:0 i pobednik je bio odlučen. Ben Valas je bio dominantan na oba kraja terena sa 19 poena, 11 skokova i 3 blokade, Tejšon Prins je takođe imao 'dabl-dabl' - 16 koševa, 12 skokova, a dvocifren učinak imali su i ostali starteri domaćih. Detroit je imao velikih 18 skokova više, što je uz odličnu odbranu ovog puta i presudilo. U poslednja četiri minuta, trener Braun pružio je priliku i darku miličiću, koji je uz 3 poena imao po jedan skok i asistenciju. Najefiksaniji kod poraženih bio je Džermejn O'Nil sa 14 pogodaka.

XS
SM
MD
LG