Linkovi

Prodaja automobila u Americi


Prodaja vozila Dženeral motorsa manja je za skoro 8 procenata od prošlogodišnje, istovremeno Ford je prodao 5 odsto manje vozila. Nasuprot tome, Tojota je zabeležila najveću prodaju vozila u istoriji, sa skokom od čak 21 odsto. Dženeral motors kaže da je u prvom tromesečju imao gubitak od preko milijardu dolara, što su najgori rezultati kompanije za više od 10 godina.

Ksaba Ksere je novinar magazina ”Auto i vozač:

”Nesposobnost Dženeral motorsa da proizvede automobile i kamionete koji bi bili hit na tržištu predstavlja osnovu svih problema.“

Dženeral motors je ove godine tržištu ponudio 17 novih modela, ali prodaja ide slabo pa je kompanija primorana da za neke modele daje velike popuste. Filip Guziek je analitičar auto industrije:

”Oni popuste ne mogu da zadrže na ovom nivou i, zapravo, ne ostvaruju profit na vozilima osim u slučaju velikih, luksuznih džipova - a i oni su se odnedavno našli pod udarom.“

Taj udar došao je u obliku visokih cena benzina. Prodaja luksuznih džipova i kamioneta, na kojima je Dženeral motors najviše zaradjivao, opala je prošlog meseca za 17 odsto. Da nesreća bude veća, na više od milion takvih vozila, koje je Dženeral motors proizveo u periodu izmedju 1999. i 2002. sada se obavljaju istrage zbog korozije u kočionom sistemu. Pretprošle nedelje, Dženeral motors je dobrovoljno opozvao više od dva miliona vozila, većinom zbog problema sa sigurnosnim pojasevima. Ipak jedan Dženeral motorsov diler iz okoline Bostona tvrdi da posluje bolje nego prošle godine i dodaje da su američki proizvodjači vozila još uvek jaki:

”Ford i Dženeral motors još uvek prodaju 45 odsto takvih tipova vozila u Sjedinjenim Državama.“

Medjutim,analitičari kažu da bi, kako stvari stoje, Tojota mogla da u narednih nekoliko godina prevazidje Dženeral motors i postane najveći proizvodjač vozila. U proteklih 20 godina, Dženeral motorsov segment američkog tržišta opao je od 40 odsto na oko 20 odsto - i taj trend se nastavlja.

XS
SM
MD
LG