Linkovi

Prva dama Amerike šarmirala čak i protivnike Džordža Buša


Bivša bibliotekarka je prijatno iznanadila okupljenje šaleći se na račun -- svog supruga... U sred šale koju su prisutni novinari na večeri u Beloj kuće već i ranije čuli, predsednik Buš je prekinut...

“Ne to, nećemo valjda ponovo to da slušamo.”

Predsednka je prekinula njegova supruga, Lora Buš...

“Već godinama sedim na ovakvim večerama i samo slušam. E, sada bih i ja za promenu htela da kažem par stvari.”

Tome je usledio niz šala na račun predsednika Buša -- počevši od toga kad ide na spavanje.

“Džordž uvek tvrdi da je presrećan što prisustvuje ovim večerama u čast novinara. Gluposti! U ovo vreme je obično već u krevetu, verujte mi. Pre neki dan sam mu rekla - ako stvarno želiš da zaustaviš tiraniju u svetu, trebalo bi da malo kasnije odlaziš an spavanje.”

Prva dama je takodje objasnila okupljenima kako se njen suprug iz fine porodice navikao na život u kaubojskom Teksasu.

“Ipak, ponosna sam na Džordža -- naučio je mnogo o vodjenju ranča od kada je, davno, pokušao da pomuze konja. Naglašavam bio je to konj, ne kobila.”

Grohotom su se smejali svi okupljeni, uključujući i predsednika; a i američka šira javnost je pozdravila smisao za humor prve dame, kaže istoričar Alen Liktman.

“U Americi nemamo monarhiju, nemamo aristokratiju. Naša lojalnost je okrenuta predsedniku i prvoj dami, ali ne na ukočen način. Želimo da budu uzor za sve nas, ali isto tako želimo da ih vidimo i kao obične ljude.”

Za to se svakako postarala Lora Buš:

“Svaki problem na ranču Džordž rešava korišćenjem motorne testere -- mislim da je to razlog što se tako dobro slaže sa potpredsednikom Čejnijem i sekretarom za odbranu Ramsfeldom.”

Do sada je Lora Buš javnosti pokazivala samo ozbiljnu stranu svoje ličnosti, zalažući se za prava žena u Afganistanu, socijalne programe i obrazovanje. Sada Amerika zna da njena prva dama ima i smisla za humor.

XS
SM
MD
LG