Linkovi

Vizardsi došli do prve pobjede u doigravanju nakon sedamnaest godina, pobjede Dalasa, Bostona i San Antonija


VAŠINGTON- ČIKAGO 117:99 (1:2)

Vizardsi iz Vašingtona su zahvaljujući odličnoj igri Itana Tomasa i Majkla Rafina došli do svoje prve pobjede u plej-ofu u posljednjih 17 godina. Tomas je postigao 20 poena uz 8 od 9 uspjkešnih šuteva iz igre, dok je Rafin ubacio 7 poena u odlučujućoj trećoj četvrtini kada se lomio rezultat. U pobjedi na Bulsima 117-99 najefikasniji je ponovo bio Gilbert Arinas /Arenas/ sa 32 poena, a kao i obično asistirali su mu Hjuz /Hughes/ i Džejmison /Jamison/. Čikago je u prvom poluvremenu uspio da nadoknadi minus od 12 poena i na poluvrijeme ode sa minimalnih 59-57, ali su – taman kada su Bulsi ušli u pobjednički ritam iz prve dvije utakmice – Vizardsi agresivnije krenuli na koš, tražili najbolju poziciju za šut i stigli do 20 poena prednosti, tri minuta prije kraja. Kod gostiju, podbacio je Kirk Hajnrih /Heinrich/, a najbolji stijelac ekipe Ben Gordon je igrao samo 25 minuta pod prehladom. Rezultat u seriji je 2-1 za Bulse, a naredna utakmica igra se u ponedjeljak u Vašingtonu. Prije sinoćnjeg trijumfa, posljednji put publika u američkoj prijestonici radovala se pobjedi u doigravanju 4. maja 1988. kada je sa 106-103 savladan Detroit.

DALAS - HJUSTON 97:93 (2:2)

Ostale tri utakmice igrane u subotu, pripale su gostujućim timovima. Dalas je u još jednoj triler završnici slavio u Tojota centru u Hjustonu 97-93 i tako nadoknadio gubitak prednosti domaćeg terena. Meverksi su iskoristili dvije loše partije Jao Minga i pokazali da je timu Džefa Van Gandija, pored odličnih partija Trejsija MekGrejdija /36 poena/ i solidne igre u odbrani, neophodna pomoć ostalih igrača.

Dirk Novicki ponovo nije imao dobru noć, ali su već drugi put zaredom priskočili Finli, Stekhaus i sinoć fantastični Džejson Teri /32 poena. Rezultat u seriji sada je izjednačen na 2-2, a analitičari ponovo vjeruju da meveriksi mogu do polufinala. Naredna utakmica igra se u Dalasu u ponedjeljak.

BOSTON - INDIJANA 100:79 (2:2)

Bez suspendovanog Entoana Vokera, Seltiksi su borbenom igrom “oduvali” Pejserse u Konseko Fild Hausu - 100:79, a briljirao je Pol Pirs sa 30 poena, osam asistencija, sedam sjkokova i čak pet blokada. Zahvaljujući njemu i Rikiju Dejvisu koji je u prvoj petorci zamijenio Vokera, Pejsersi su stigli do vođstva 31-20 u prvoj četvrtini i prednost nisu ispuštali do kraja. Vodili su u poslednjem periodu sa čak 34 poena razlike. Rezultat u seriji, nakon četiri utakmice je izjednačen, a naredni meč igra se u Bostonu u utorak.

SAN ANTONIO - DENVER 86:78 (2:1)

Kada je Tim Dankan sjeo na klupu sa dvije lične greške već u prvoj četvrtini, a Nagitsi došli do 10 poena razlike – malo ko je mogao da povjeruje da će Sparsi već u prvoj utakmici u Denveru vratiti prednosti domaćeg terena. Za pobjedu 86-78 i vođstvo u seriji 2-1, tim Grega Popovića, mora da zahvali igračima koji su susret počeli na klupi – posebno Manu Đinobiliju koji je meč završio sa 32 poena i veteranu Robertu Horiju koji je pogodio dvije veoma važne “trojke” u trenutku kada se lomio rezultat, u trećoj četrvtini. Denver je odigrao vrlo dobro, ali je slab šuterski učinak iz igre (svega 41% uspješnih pokušaja) i sa slinije slobodnih bacanja (17 od 30) uzeo danak. Naredni meč igra se u ponedjeljak, ponovo u Denveru.

XS
SM
MD
LG