Linkovi

Ranko Krivokapić pozvao politička rukovodstva Kosova i Srbije da sa sretnu u Crnoj Gori


Prema njegovim riječima, Crnoj Gori je u interesu da ti razgovori počnu i da dođe do razrješenja političke situacije na Balkanu.

"Nekoliko puta sam poručivao da će Crna Gora pružiti usluge dobrog domaćina i sada stojim iza tog poziva. Podgorica je spremna da već sjutra obezbijedi sve uslove za dijalog zvaničnog Beograda i Prištine", rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, Crnoj Gori je u interesu da ti razgovori počnu i da dođe do razrješenja političke situacije na Balkanu.

"Cilj nam je da Beograd i Priština postignu dogovor. Crnoj Gori će biti dobro ako je njima dobro, što će opet doprinijeti stabilizaciji prilika i bezbjednosti na Balkanu", naveo je Krivokapić.

Predsjednik crnogorskog parlamenta dodao je da je krajnji rok za referendum u Crnoj Gori april naredne godine, ili ga neće biti. Odgovarajući na pitanje šta će se desiti u slučaju da vlast ponovo odustane od referenduma, Krivokapić je kazao da bi njegova Socijaldemokratska partija napustila Vladu. Referendum u Crnoj Gori je interes svih i ne može ugrožiti njenu stabilnost, ocijenio je crnogorski predsjednik Filip Vujanović. On je kazao da će referendum biti održan u roku u kojem je propisan.

"Objektivni analitičari će se složiti da su nam najbolji odnosi bili kada smo bili samostalni. Upravo na temeljima časnih i jasnih odnosa mogu da se grade i trajno kvalitetni i stabilni odnosi dvije države", ocijenio je Vujanović.

Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je da će referendum o državnom statusu Crne Gore biti održan u proljeće naredne godine. On je naveo da je do tada neophodno predano raditi na dogradnji demokratskog ambijenta za slobodno izjašnjavanje građana. "Jedino nam nije prihvatljivo da u Crnoj Gori eksperimentišemo sa standardima koji ne važe za druge evropske narode, rekao je Đukanović.

XS
SM
MD
LG