Linkovi

Denver napravio "brejk" u San Antoniju, pobjede Majamija, Finiksa i Čikaga


Denver, sedmoplasirani tim na Zapadu, pridružio se Hjustonu – do nedjelje - jedinoj ekipi koja je uspjela da već u prvom meču osvoji prednost domaćeg terena. Nagitsi nisu tokom cijelog meča dozvolili favorizovanom San Antoniju da napravi ozbiljniju prednost, strpljivo su čekali svojih pet minuta i na kraju odnijeli ko zna koliko važnu pobjedu 93:87. Najbolju plej-of partiju u karijeri pružio je Andre Miler sa 31 poenom. Od dolaska trenera Džordža Karla Nagitsi su počeli da igraju mnogo bolje u odbrani, a u nedjelju uveče u SBC Centru , tokom poslednjih 10 minuta utakmice – pokazali su kako odbrana može da funkcioniše bez greške. Tim Dankan je u poslednjopj četvrtini promašio čak svih 7 šuteva iz igre, a Manu Đinobili bio je najbolji među Sparsima sa 23 poena.

Vejd i Džons oduvali Netse

Seriju poraza u ovogodišnjim duelima sa Majamijem, Netsi iz Nju Džerzija nastavili su i u plej ofu. U prvoj utakmici doigravanja najbolji tim na Istoku slavio je 116:98, zahvaljujući fenomenalnoj partiji bekovskog para Vejd-Džons. Njih dvojica su, zahvaljujući višku pažnje koju je odbrana Netsa poklanjala Šekilu O Nilu - sa rekordnim plej-of učincima 32, odnosno 30 poena uz fenomenalan učinak iz igre, apsolutno dominirali susretom u Ameriken Erlans Areni.

U gostujućem timu vrlo dobar je bio Vins Karter sa 27 poena, 10 skokova i 8 asistencija. Nenad Krstić je odlično počeo, ali je susret završio sa skromnih 11 poena i 8 uhvaćenih lopti. Poslije duže pauze zbog teške povrede lijeve ruke, na teren se sa 9 poena protiv Hita vratio i Ričard Džeferson. Naredna utakmica igra se sjutra u Majamiju.

Sansi u već viđenom ritmu

Finiks je nastavio seriju fenomenalnih partija prikazanih tokom regularnog dijela šampionata. Sa 26 poena i 13 skokova Šona Meriona, 22 Kventina Ričardsona i po 16 Stivena Hantera i Džoa Džonsona, uz 13 asistencija Stiva Neša – Sansi su lako došli do 114:103 protiv Memfisa. I pored toga što su skeptici vjerovali da će Sansi u plej ofu, kada se pojačava igra protivnika u odbrani - izgubiti moć igre na cijelom tereju, momci koje trenira Majk dantoni su sinoć pokazali da najozbiljnije računaju na finale ovogodišnjeg plej-ofa, možda čak i titulu.

Plej-of pobeda Bulsa nakon 7 godina

Prve nastupe u plej-ofu, nakon višegldišnjih pauza, imali su i to u direktnom duelu Čikago Bulsi i vašingtonski Vizardsi. Bikovi su pobijedili 103:94, zahvaljujući 30 poena Bena Gordona i rekordnih 25 Argentinca Andresa Noćionija. Iako su veći dio susreta bili u vođstvu, Vizardsi su u finišu – slabijom igrom u odbrani i posebno – katarstofalnim izborom pozicija za šut - sami sebe porazili. Novu šansu za brejk imaju u srijedu u Čikagu.

XS
SM
MD
LG