Linkovi

Zapadna Obala: Sahranjeno dete, žrtva požara


Rođaci nastradlog deteta u prostoriji sa njegovim posmrtnim ostacima u džamiji u selu Duma na Zapadnoj Obali
Rođaci nastradlog deteta u prostoriji sa njegovim posmrtnim ostacima u džamiji u selu Duma na Zapadnoj Obali

Smrt 18 meseci starog Ali Saada Davabše izazvala međunarodnu osudu neuspeha Izraela da se suoči sa nasiljem tvrdokornih jevreskih naseljenika u okupiranoj Zapadnoj obali...

Roditelji i brat palestinskog dečaka, koji je stradao u požaru, za koji su osumnjičeni jevrejski ekstremisti, i danas se bore za život u bolnici na Zapadnoj obali, dok drugi Palestinci nastavljaju sa protestima.

Smrt 18 meseci starog Ali Saada Davabše izazvala je međunarodnu osudu neuspeha Izraela da se suoči sa nasiljem tvrdokornih jevreskih naseljenika u okupiranoj Zapadnoj obali.

Masa ljudi izašla je na ulice Dume povodom sahrane deteta, čije telo je bilo obavijeno u palestinsku zastavu. Mnogi su se priključili protestima, a bilo je i povremenih sukoba između Izraelaca i Palestinca kako se vest o smrti 18-mesečnog dečaka širila.

Roditelji žrtve i brat koji ima samo četiri godine, takođe su zaradili opekotine visokog stepena i u kritičnom su stanju.

Palestinski predsednik Mahmud Abas pozvao je Međunarodni krivični sud u Hagu da istraži slučaj.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu pozvao je predsednika Abasa, što čini veoma retko, i tom prilikom mu rekao da je napad bio "jeziv i za svaku osudu" i da "predstavlja čin terorizma u svakom pogledu".

XS
SM
MD
LG