ponedeljak, 25. maj 2015

Aktuelno / Globalne teme

Kina, Afrička unija o inauguraciji

Portparol kineskog ministarstva inostranih poslova izjavio da je promocija “zdravih i stabilnih” odnosa deo fundamentalnih interesa obe zemlje...

Svet reaguje na inauguraciju predsednika Obame
Svet reaguje na inauguraciju predsednika Obame
Glas Amerike
Kina kaže da je “uzdržano optimistična” u pogledu bilateralnih veza na početku drugog mandata predsednika Baraka Obame.  U današnjem komentaru državna agencija Šinhua ističe da “manjak strateškog poverenja predstavlja prepreku produbljivanju američko-kineskih odnosa.

U međuvremenu, portparol kineskog  ministarstva inostranih poslova Hong Lei je izjavio da je promovisanje daljih “zdravih i stabilnih” odnosa deo fundamentalnih interesa obe zemlje. SAD i Kina su dve najveće ekonomije u svetu, koje se često nadmeću oko spoljnotrgovinskih i monetarnih pitanja, kao i teritorijalnih sporova u području zapadnog Pacifika i u jugoistočnoj Aziji.

Predsedavajući Afričke unije, Erastus Mvenča, je rekao da taj kontinent ne očekuje “ništa naročito” tokom drugog četvorogodišnjeg mandata predsednika Obame, izuzev nove ekonomske ekspanzije.

Ne očekujemo ništa posebno u njegovom drugom mandatu. Naš je plan pre svega osiguravanje razvoja kontinenta, a želimo da osiguramo i povoljne ekonomske i ekološke okolnosti, što bi pomoglo trgovinu, investicije i saradnju,” rekao je šef Afričke unije.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE