sreda, 16. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Kina, Afrička unija o inauguraciji

Portparol kineskog ministarstva inostranih poslova izjavio da je promocija “zdravih i stabilnih” odnosa deo fundamentalnih interesa obe zemlje...

Svet reaguje na inauguraciju predsednika Obame
Svet reaguje na inauguraciju predsednika Obame
Veličina slova - +
Glas Amerike
Kina kaže da je “uzdržano optimistična” u pogledu bilateralnih veza na početku drugog mandata predsednika Baraka Obame.  U današnjem komentaru državna agencija Šinhua ističe da “manjak strateškog poverenja predstavlja prepreku produbljivanju američko-kineskih odnosa.

U međuvremenu, portparol kineskog  ministarstva inostranih poslova Hong Lei je izjavio da je promovisanje daljih “zdravih i stabilnih” odnosa deo fundamentalnih interesa obe zemlje. SAD i Kina su dve najveće ekonomije u svetu, koje se često nadmeću oko spoljnotrgovinskih i monetarnih pitanja, kao i teritorijalnih sporova u području zapadnog Pacifika i u jugoistočnoj Aziji.

Predsedavajući Afričke unije, Erastus Mvenča, je rekao da taj kontinent ne očekuje “ništa naročito” tokom drugog četvorogodišnjeg mandata predsednika Obame, izuzev nove ekonomske ekspanzije.

Ne očekujemo ništa posebno u njegovom drugom mandatu. Naš je plan pre svega osiguravanje razvoja kontinenta, a želimo da osiguramo i povoljne ekonomske i ekološke okolnosti, što bi pomoglo trgovinu, investicije i saradnju,” rekao je šef Afričke unije.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
15.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...