sreda, 10. februar 2016

Aktuelno

Olujno nevreme u delovima SAD

U Vašingtonu su vetrovi dostizali brzinu i do 130 kilometara na sat i to nakon rekordnih temperatura koje se očekuju i narednih dana

Posledice nevremena u Vašingtonu i predgrađimaPosledice nevremena u Vašingtonu i predgrađima
x
Posledice nevremena u Vašingtonu i predgrađima
Posledice nevremena u Vašingtonu i predgrađima
Glas Amerike
Najmanje desetoro ljudi je poginulo, dok je više od tri miliona ostalo bez električne energije, u olujnom nevremenu u istočnom delu Sjedinjenih Država, koji je već zahvaćen talasom vrućina.

Šest žrtava je u Virdžiniji, dve u Nju Džerziju, i po jedna u Merilendu i Ohaju. Guverneri Virdžinije, Zapadne Virdžinije i Ohaja proglasili su vanredno stanje u tim saveznim državama, nakon što je oluja oborila drveće i dalekovode.

Najviše domova i radnji bez električne energije je u američkoj prestonici i okolnim područjima, gde je u oluji pričinjena znatna šteta. Ulice u Vašingtonu i okolnim predgrađima u Merilendu i Virdžiniji prekrivene su granjem, veliki broj semafora ne radi, dok su u pojedinim područjima uvedene restrikcije u snabdevanju vodom.

U Vašingtonu, vetrovi su dostizali briznu od gotovo 130 kilometara na sat, nakon rekordnih temperatura koje su iznosile i do 40 stepeni. Visoke temperature, nakon kratkotrajnog zahlađenja, očekuju se i narednih dana, dok meteorolozi upozoravaju na nove oluje s grmljavinom.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
10.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE