Linkovi

Vučić i Šreder razgovarali u Beogradu


Seorang anggota keluarga pasien yang dirawat, menangkap seekor ikan di kamar rumah sakit Nalanda yang tergenang banjir di kota Patna, negara bagian Bihar, India.
Seorang anggota keluarga pasien yang dirawat, menangkap seekor ikan di kamar rumah sakit Nalanda yang tergenang banjir di kota Patna, negara bagian Bihar, India.

Bivši kancelar Nemačke Gerhard Šreder posetio je danas Beograd i razgovarao sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o EU, reformama i Rusiji...

Nekadašnji nemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je tokom današnje posete Beogradu da je realno da Srbija postane članica Evropske unije 2020. godine.

Posle susreta sa premijerom Srbije, Šreder je istakao da su razgovarali o reformama koje su sprovođene u Nemačkoj, a po njegovoj oceni sankcije koje su EU i Rusija uvele jedna drugoj moraju uskoro biti ukinute, jer nisu u interesu građana:

"Srbija kao članica EU, a to će biti slučaj, može da ima funkciju premošćavanja, da može da objasni, zato što imate tesne odnose, koliko je važna Rusija za evropski kontinent, jer ne postoji ni jedan globalni politički problem koji bi bez Rusije mogao da se reši."

Aleksandar Vučić je, govoreći o odnosima Srbije i Hrvatske, istakao da dve zemlje treba da ostave iza sebe svađe i da dijalogom poboljšaju međusobne odnose.

Odnosi nisu laki, ali mogu biti bolji, ocenio je Vučić na konferenciji za novinare koju je održao sa gostom iz Nemačke:

"Ja se nadam da ćemo sve to moći da prevaziđemo i verujem u bolje odnose. Želim da verujem. Mi, naravno, se ponašamo odgovorno i uvek želimo da razgovaramo. Kao što znate, sa predsednicom Hrvatske imao sam nedavno veoma korektan, ozbiljan i odgovoran razgovor. Ja se nadam da će i druge zemlje EU dobro razumeti i pomoći da se odnosi na Balkanu nekako brže unapređuju."

Posle razgovora sa bivšim nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom, Aleksandar Vučić je izneo procenu da će ovogodišnji privredni rast Srbije, koji će biti iznad dva odsto, biti veći od prosečnog rasta Unije. Po njegovim očekivanjima Srbija će ove godine zabeležiti privredni rast od 2,2, a 2017. više od tri odsto.

XS
SM
MD
LG