ponedeljak, 21. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Višestranački izbori u Libiji posle 60 godina

Slavljenička atmosfera i uglavnom mirno glasanje izmamili pohvale međunardonih posmatrača

Libijka glasa na biračkom mestu u Starom gradu u Tripoliju
Libijka glasa na biračkom mestu u Starom gradu u Tripoliju
Veličina slova - +
Glas Amerike
Građani Libije izašli su danas na glasačka mesta u Tripoliju i drugim gradovima nadajući se da će prvi višepartijski izbori u zemlji posle 60 godina označiti početak nove ere.

U nekim delovima prestonice, masa je počela da se okuplja više od sat vremena pre otvaranja glasačkih mesta, dok je u većini velikih gradova bila primetna slavljenička atmosfera. Današnje glasanje uglavnom je proteklo mirno i bilo je dobro organizovano, tako da su međunarodni posmatrači pohvalili Libiju.

Građani biraju 200 poslanika buduće Nacionalne skupštine, čiji će zadatak biti da formira privremenu vladu i uradi nacrt Ustava pre potpunih parlamentarnih izbora sledeće godine.

Izborni zvaničnici saopštili su da je 94 odsto biračkih mesta otvoreno po planu, a da je problema bilo samo na istoku zemlje, u gradovima Bengazi i Ajdabija, gde su demonstranti ometali rad nekih izbornih stanica.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
20.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...