nedelja, 14. februar 2016

Aktuelno / Globalne teme

Višestranački izbori u Libiji posle 60 godina

Slavljenička atmosfera i uglavnom mirno glasanje izmamili pohvale međunardonih posmatrača

Libijka glasa na biračkom mestu u Starom gradu u Tripoliju
Libijka glasa na biračkom mestu u Starom gradu u Tripoliju
Glas Amerike
Građani Libije izašli su danas na glasačka mesta u Tripoliju i drugim gradovima nadajući se da će prvi višepartijski izbori u zemlji posle 60 godina označiti početak nove ere.

U nekim delovima prestonice, masa je počela da se okuplja više od sat vremena pre otvaranja glasačkih mesta, dok je u većini velikih gradova bila primetna slavljenička atmosfera. Današnje glasanje uglavnom je proteklo mirno i bilo je dobro organizovano, tako da su međunarodni posmatrači pohvalili Libiju.

Građani biraju 200 poslanika buduće Nacionalne skupštine, čiji će zadatak biti da formira privremenu vladu i uradi nacrt Ustava pre potpunih parlamentarnih izbora sledeće godine.

Izborni zvaničnici saopštili su da je 94 odsto biračkih mesta otvoreno po planu, a da je problema bilo samo na istoku zemlje, u gradovima Bengazi i Ajdabija, gde su demonstranti ometali rad nekih izbornih stanica.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
12.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE