petak, 29. april 2016

Aktuelno

Venecuelanska rafinerija još gori

U eksploziji u subotu u najvećoj venecuelanskoj rafineriji poginulo je 48, a teško ranjeno mnogo više ljudi

Venecuelanski predsednik Ugo Čavez (drugi sleva) posetio je rafineriju Amuaj, u kojoj je došlo do požaraVenecuelanski predsednik Ugo Čavez (drugi sleva) posetio je rafineriju Amuaj, u kojoj je došlo do požara
x
Venecuelanski predsednik Ugo Čavez (drugi sleva) posetio je rafineriju Amuaj, u kojoj je došlo do požara
Venecuelanski predsednik Ugo Čavez (drugi sleva) posetio je rafineriju Amuaj, u kojoj je došlo do požara
Glas Amerike
Venecuelanski vatrogasci ulažu ogromne napore da ugase požar izazvan snažnom eksplozijom koja se u subotu dogodila u najvećoj rafineriji nafte u toj zemlji.
 
U eksploziji je poginulo 48, a teško ranjeno mnogo drugih ljudi. Dva velika rezervoara još uvek su u plamenu.
 
Predsednik Ugo Čavez, koji je u jeku predizborne kampanje, posetio je juče rafineriju Amuaj i proglasio trodnevnu žalost za poginulima. On je odbacio nagađanja da je uzrok eksplozije i požara bio nemar.
 
Venecuelanaski funkcioneri kažu da je moguće da je do eksplozije došlo zbog curenja gasa. Od eksplozije i požara oštećeno je na stotine okolnih kuća i poslovnih zgrada.
 
Pozar u Venecueli i zatvaranje bušotina i rafinerija u oblasti Meksičkog zaliva zbog nadolazeće tropske oluje Ajzak doveli su do skoka cena goriva na najviši nivo u protekla četiri meseca. Cena nafte je ipak nešto opala posle nagađanja da posledice oluje neće biti tako ozbiljne.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE