petak, 12. februar 2016

Aktuelno / Globalne teme

Čavez ponovo na lečenju u Kubi

Predsednik Venecuele Čavez, ponovo izabran u oktobru, kasno sinoć je u govoru na TV, priznao ozbiljnost svoje bolesti

Predsednik Venecuele Hugo ČavezPredsednik Venecuele Hugo Čavez
x
Predsednik Venecuele Hugo Čavez
Predsednik Venecuele Hugo Čavez
Glas Amerike
Venecuelanski predsednik Ugo Čavez se danas vratio u Kubu na novu operaciju posle komplikacija sa rakom koje su ga navele da imenuje svog potpredsednika za izabranog naslednika, ukoliko ga bolest spreči da nastavi rad. Čavez, koji je ponovo izabran u oktobru, kasno sinoć je u govoru koji je prenosila televizija, priznao ozbiljnost svoje bolesti.

On je saopštio da će potpredsednik Nikolas Maduro preuzeti dužnost u slučaju njegove sprečenosti i pozvao pristalice da glasaju za njega ako dođe do novih izbora. Čavez je rekao da mu je tim kubanskih lekara objasnio da je nova operacija „apsolutno neophodna“.

Pristalice 58-ogodišnjeg predsednika izražavaju zaprepašćenje i tugu. Iako nema predsednikovu harizmu, Maduro je omiljen među Čavezovim pristalicama zahvaljujući svojoj bliskosti sa predsednikom.

Pedesetogodišnji bivši vozač autobusa i sindikalni lider, bio je ministar spoljnih poslova od 2006, a u oktobru je postavljen na položaj potpredsednika. Čavez, koji se u petak vratio iz Kube, rekao je da su testovi pokazali povratak „nekih malignih ćelija“ na mesto sa kojeg su prethodno uklonjeni maligni tumori.

On je objasnio da su lekari odmah preporučili operaciju, ali da im je on rekao da najpre želi da se vrati u Venecuelu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
11.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE