nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Amerika

Vašington se sprema za inauguraciju

Predsednik Obama položiće zakletvu dva puta - sutra u Beloj kući da bi se ispoštovao Ustav i prekosutra na javnoj manifestaciji ispred Kapitola

Predsednik Obama farba policu u osnovnoj školi Burvil u Vašingtonu povodom Nacionalnog dana službe, pred 57. predsedničku inauguraciju
Predsednik Obama farba policu u osnovnoj školi Burvil u Vašingtonu povodom Nacionalnog dana službe, pred 57. predsedničku inauguraciju
Glas Amerike
Još dva dana ostalo je do druge inauguracije američkog predsednika Baraka Obama.

Pripreme u prestonici Vašingtonu uveliko su u toku, a danas na Nacionalni dan službe, koji su predsednik i prva dama uspostavili pre četiri godine, počinju i tradicionalne humanitarne aktivnosti.

Predsednik Obama i potpredsednik Bajden sa porodicama nastavljaju tu tradiciju pridružujući se Amerikanacima iz svih 50 država koji danas učestvuju u lokalnim akcijama.

Kasnije večeras, Mišel Obama i Džil Bajden organizovaće Dečiji inauguracioni koncert , u čast žena i dece pripadnika američkih oružanih snaga.

Predsednik Obama položiće zakletvu dva puta - najpre sutra, na privatnoj ceremoniji u Beloj kući, kako bi se ispoštovao Ustav, prema kojem predsednik polaže zakletvu 20. januara, a zatim i na javnoj ceremoniji, isperd zgrade Kongresa, u ponedeljak, na veliki državni praznik - Dan Martina Lutera Kinga mlađeg.

Tokom javne ceremonije, predsednik će položiti zakletvu držeći ruku na dve Biblije, od kojih je jedna pripadala bivšem predsedniku Abrahamu Linkolnu, a druga dr Kingu.

Posle inauguracije, uslediće parada i brojne inauguracione zabave.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE