ponedeljak, 08. februar 2016

Aktuelno / Amerika

Pošta obustavlja isporuke subotom

Američka poštanska služba saopštila je da će prestati da isporučuje poštu subotom, u okviru novog plana koji predvidja uštedu od oko 2 milijarde dolara godišnje.

Glas Amerike
Američka poštanska služba saopštila je da će prestati da isporučuje poštu subotom, u okviru novog plana koji predvidja uštedu od oko 2 milijarde dolara godišnje.

Medjutim, služba koja je suočena sa finansijskim problemima, najavljuje da će I dalje isporučivati pakete šest dana nedeljno. Očekuje se da promene stupe na snagu u avgustu. Isporuka pisama i drugih vrsta pošte je u padu zbog elektronske pošte i drugih internet usluga koje se sve više koriste u ličnim i poslovnim komunikacijama.

Potez američke pošte je deo širih napora te službe da smanji troškove, budući da je prošle godine bila na gubitku od oko 16 milijardi dolara. Još nije jasno da li Poštanska služba može da eliminiše isporuku subotnje pošte bez odobrenja Kongresa, koji nadgleda tu nezavisnu agenciju.

Američka poštanska služba ne dobija novac iz budžeta za svoje troškove i oslanja se na prodaju poštanskih proizvoda i usluga za finansiranje svojih operacija.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
05.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE