četvrtak, 28. april 2016

Aktuelno

Nova zimska oluja u SAD

Snažna zimska oluja dovela je do otkazivanja stotina avionskih letova širom srednjeg zapada Sjedinjenih Država.

Zavejani autoput u KanzasuZavejani autoput u Kanzasu
x
Zavejani autoput u Kanzasu
Zavejani autoput u Kanzasu
Glas Amerike
Od Kanzasa do Mičigena poledica na putevima uzrokovala je mnoge nezgode i sletanja sa puta. Oluja se sada kreće od srednjeg zapada na severoistoku.

Od centralnog dela Sjedinjenih Država do obale Meksičkog zaliva više od jedne petine stanovnika bori se sa snažnom zimskom olujom koja je donela neobičnu mešavinu leda… grmljavine… i tornada.

Najmanje tri tornada dodirnula su tlo od Misisipija do Luizijane, dok je još jedan mogući tornado naneo veliku štetu u Teksasu, gde je jedna žena poginula pod drvetom koje se srušilo na njenu kuću.

Olujni front širok više od 1600 kilometara doneo je u nekim delovima Kanzasa više od 45 centimetara snega i pokrio ulice Čikaga najdebljim pokrivačem ove zime. Iako je velika količina snega možda dobra vest za farmere na sušom pogođenom srednjem zapadu, drugi građani od Mobila do Atlante strahuju od mogućih poplava.

Oluja postepeno slabi ali se i dalje kreće, pa će doneti kišu, a možda i sneg područjima na severoistoku zemlje, uključujući grad Njujork.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE