subota, 30. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Završena parnica protiv Dominika Stros-Kana

Postignuto poravnjanje u parnici između bivšeg direktora Medjunarodnog monetarnog fonda, Dominika Stros-Kana i hotelske sobarice

Dominik Stros Kan na naslovnim stranicama francuskih dnevnikaDominik Stros Kan na naslovnim stranicama francuskih dnevnika
x
Dominik Stros Kan na naslovnim stranicama francuskih dnevnika
Dominik Stros Kan na naslovnim stranicama francuskih dnevnika
Glas Amerike
Jedan sudija u Njujorku je saopštio da je postignuto poravnjanje u parnici između bivšeg direktora Medjunarodnog monetarnog fonda, Dominika Stros-Kana i hotelske sobarice koja ga je optužila da ju je seksualno napastvovao.

Sudija je taj sporazum najavio na jučerašnjem pretresu o poravnjanju.

Francuski ekonomista i političar, Dominik Stros-Kan, uhapšen je maja 2011. U Njujorku, pošto ga je hotelska sobarica, Nafisatu Dialo, optužila da ju je napao kad je došla da pospremi njegovu sobu u jednom luksuznom njujorškom hotelu. Tužioci su kasnije oslobodili Stros-Kana krivice rekavši da Dialo ne bi bila svedok od poverenja.

Taj skandal je primorao Stros-Kana da podnese ostavku na položaj direktora Medjunarodnog monetarnog fonda i odustane od potencijalne kandidature za predsednički položaj u Francuskoj.

On je takodje suočen sa optužbama u Francuskoj da je umešan u organizovanje zabava bogatih muškaraca sa prostitutkama. Sud će o tom slučaju doneti presudu kasnije ovog meseca.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE