utorak, 03. maj 2016

Aktuelno / Amerika

Odobrena pomoć za žrtve oluje Sendi

Članovi Predstavničkog doma SAD kasno sinoć su glasali sa 241 prema 180 glasova za pružanje pomoći

Stanovnici Bruklina u Njujorku pogodjeni olujom Sendi željno iščekuju pomoć za saniranje šteteStanovnici Bruklina u Njujorku pogodjeni olujom Sendi željno iščekuju pomoć za saniranje štete
x
Stanovnici Bruklina u Njujorku pogodjeni olujom Sendi željno iščekuju pomoć za saniranje štete
Stanovnici Bruklina u Njujorku pogodjeni olujom Sendi željno iščekuju pomoć za saniranje štete
Glas Amerike
Američki Predstavnički dom odobrio je meru kojom se obezbedjuje pomoć u vrednosti od 51 milijarde dolara za oporavak žrtava uragana Sendi, jedne od najgorih oluja koje su ikada pogodile severoistok Sjedinjenih Država.

Članovi Predstavničkog doma su kasno sinoć glasali sa 241 prema 180 glasova za pružanje pomoći, koja će delimično biti upotrebljena za popravku autoputeva i drugih objekata infrastrukture i kuća u državama Njujork i Nju Džerzi.

Odobrenje ovog zakonskog predloga pada dve nedelje pošto je predsednik Predstavničkog doma, Džon Bejner, uzrokovao gnev javnosti odlaganjem glasanja o sličnoj meri koju je već odobrio američki Senat. Kritičari su naveli da bi Bejnerov potez dalje odložio pomoć žrtvama oluje koje su čekale na pomoć od kako je oluja Sendi pogodila istočnu obalu SAD 29. oktobra. 

Očekuje se da će Senat odobriti ovaj zakon koji će zatim biti upućen predsedniku Obami na potpis.

Kritičari ove zakonske mere iznose argument da bi Kongres trebalo da odobri dalje smanjenje troškova u drugim oblastima kako bi se nadoknadila sredstva potrošena za ovu pomoć.
  
Uragan Sendi je najrazornija prirodna katastrofa u Sjedinjenim Državama posle uragana Katrina, koji je pogodio Nju Orleans i Oblast Meksičkog zaliva 2005. godine.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE