Linkovi

Hladni talas zahvatio SAD


Delovi savezne države Njujork potpuno su zavejani snegom
Delovi savezne države Njujork potpuno su zavejani snegom

Veliki deo Sjedinjenih Država zahvatilo je neobično hladno vreme, dok su pojedini delovi zemlje zavejani, kao što je slučaj sa državom Njujork na severoistoku.

Snežna oluja donela je velike količine snega u severnije delove Njujorka i onemogućila građane da izlaze iz svojih kuća, dok su pojedini vozači morali da ostave vozila na drumovima.

Temperature u svih 50 američkih saveznih država pale su ispod nule, a oluja se okrivljuje za najmanje četiri smrtna slučaja.

Čak i u Bafalu, gradu na granici s Kanadom, gde je sneg uobičajena pojava, stanovnici su bili iznenađeni kada je juče u pojedinim delovima grada snežni pokrivač dostigao visinu od metar i po, a vlasti navode da bi do kraja dana u najteže pogođenim područjima mogao da bude i do dva metra.

Da nevolja bude veća, sutra se očekuje nova snežna oluja. Nacionalna meteorološka služba saopštila je da je čak i na Havajima zabeležna temperatura ispod nule, doduše na vrhu ugašenog vulkana Mauna Kea, koji se nalazi na 3.900 metara nadmorske visine.

XS
SM
MD
LG