četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno

SAD: Podrška normalizaciji odnosa

Zamenik državnog sekretara Vilijam Berns razgovarao je juče telefonom sa premijerima Srbije i Kosova, Ivicom Dačićem i Hašimom Tačijem

Zamenik državnog sekretara Vilijam BernsZamenik državnog sekretara Vilijam Berns
x
Zamenik državnog sekretara Vilijam Berns
Zamenik državnog sekretara Vilijam Berns
Glas Amerike
Zamenik državnog sekretara razgovarao je sa Dačićem i Tačijem da bi im odao priznanje za njihovo liderstvo u dijalogu uz posredovanje Evropske unije i da bi izrazio dalju podršku Sjedinjenih Država nastojanjima za normalizovanje odnosa izmedju Srbije i Kosova, koje predvodi Evropska unija.

Kako je Glasu Amerike preneo zvaničnik Stejt departmenta, zamenik državnog sekretara je pozvao obe strane da rade zajedno i da pokažu fleksibilnost u traganju za rešenjem koje bi služilo interesima gradjana obe zemlje i regiona u celini.

Premijeri Dačić i Tači pružili su zameniku sekretara Bernsu uveravanja da su, u okviru procesa koji predvodi Evropska unija, predani da zajednički i konstruktivno ulažu dalje napore kako bi osigurali da Srbija i Kosovo nastave da ostvaruju svoje evropske aspiracije.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE