četvrtak, 24. april 2014

Aktuelno

Održan tradicionalni Molitveni doručak

Uz podsećanje da mu je ovo peto učešće na molitvenom doručku, predsednik Obama je ocenio da je uvek reč o izuzetnom, dvostranačkom događaju.

Predsednik Barak Obama i Prva dama Mišel Obama na Nacionalnom molitvenom doručkuPredsednik Barak Obama i Prva dama Mišel Obama na Nacionalnom molitvenom doručku
x
Predsednik Barak Obama i Prva dama Mišel Obama na Nacionalnom molitvenom doručku
Predsednik Barak Obama i Prva dama Mišel Obama na Nacionalnom molitvenom doručku
Veličina slova - +
Glas Amerike
U Vašingtonu je danas održan tradicionalni Nacionalni molitveni doručak na kojem je predsednik Barak Obama poručio da Amerikance ujedinjuje zajednički cilj, vjera u nešto što je, kako je naglasio, veće od nas samih.

Uz podsjećanje da mu je ovo peto učešće na molitvenom doručku, predsjednik je ocijenio da je uvijek riječ o izuzetnom, dvostranačkom događaju.

"Ponekad se međutim brinem da čim napustimo molitveni doručak, sve o čemu smo govorili cijelo vrijeme, po svemu sudeći, bude zaboravljeno. Istog dana kada se održava molitveni doručak, iako biste voljeli da mislite da njegov uticaj traje duže, vratim se u Ovalnu kanceraliju i počnem da gledam kablovsku televiziju i izgleda kao da se nismo molili”.

Tradicionalnom okupljanju prisustvovali su i potpredsjednik SAD Džo Bajden i Prva dama Mišel Obama, dok je republikanski senator Džef Sešns pozvao Amerikance da vole Boga, i svoje susjede i da, kako se izrazio, učine ovaj komplesni svijet boljim.

Domaćini Nacionalnog molitvenog doručka su članovi Senata i Predstavničkog doma koji se svake nedelje sastaju na molitvi na Kapitol hilu. Od 1953, prisustvuje mu svaki američki predsjednik, kao i brojni gosti iz inostranstva.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
23.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...