Linkovi

Održan tradicionalni Molitveni doručak


Predsednik Barak Obama i Prva dama Mišel Obama na Nacionalnom molitvenom doručku
Predsednik Barak Obama i Prva dama Mišel Obama na Nacionalnom molitvenom doručku

Uz podsećanje da mu je ovo peto učešće na molitvenom doručku, predsednik Obama je ocenio da je uvek reč o izuzetnom, dvostranačkom događaju.

U Vašingtonu je danas održan tradicionalni Nacionalni molitveni doručak na kojem je predsednik Barak Obama poručio da Amerikance ujedinjuje zajednički cilj, vjera u nešto što je, kako je naglasio, veće od nas samih.

Uz podsjećanje da mu je ovo peto učešće na molitvenom doručku, predsjednik je ocijenio da je uvijek riječ o izuzetnom, dvostranačkom događaju.

"Ponekad se međutim brinem da čim napustimo molitveni doručak, sve o čemu smo govorili cijelo vrijeme, po svemu sudeći, bude zaboravljeno. Istog dana kada se održava molitveni doručak, iako biste voljeli da mislite da njegov uticaj traje duže, vratim se u Ovalnu kanceraliju i počnem da gledam kablovsku televiziju i izgleda kao da se nismo molili”.

Tradicionalnom okupljanju prisustvovali su i potpredsjednik SAD Džo Bajden i Prva dama Mišel Obama, dok je republikanski senator Džef Sešns pozvao Amerikance da vole Boga, i svoje susjede i da, kako se izrazio, učine ovaj komplesni svijet boljim.

Domaćini Nacionalnog molitvenog doručka su članovi Senata i Predstavničkog doma koji se svake nedelje sastaju na molitvi na Kapitol hilu. Od 1953, prisustvuje mu svaki američki predsjednik, kao i brojni gosti iz inostranstva.
XS
SM
MD
LG