četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno

Održan tradicionalni Molitveni doručak

Uz podsećanje da mu je ovo peto učešće na molitvenom doručku, predsednik Obama je ocenio da je uvek reč o izuzetnom, dvostranačkom događaju.

Predsednik Barak Obama i Prva dama Mišel Obama na Nacionalnom molitvenom doručkuPredsednik Barak Obama i Prva dama Mišel Obama na Nacionalnom molitvenom doručku
x
Predsednik Barak Obama i Prva dama Mišel Obama na Nacionalnom molitvenom doručku
Predsednik Barak Obama i Prva dama Mišel Obama na Nacionalnom molitvenom doručku
Glas Amerike
U Vašingtonu je danas održan tradicionalni Nacionalni molitveni doručak na kojem je predsednik Barak Obama poručio da Amerikance ujedinjuje zajednički cilj, vjera u nešto što je, kako je naglasio, veće od nas samih.

Uz podsjećanje da mu je ovo peto učešće na molitvenom doručku, predsjednik je ocijenio da je uvijek riječ o izuzetnom, dvostranačkom događaju.

"Ponekad se međutim brinem da čim napustimo molitveni doručak, sve o čemu smo govorili cijelo vrijeme, po svemu sudeći, bude zaboravljeno. Istog dana kada se održava molitveni doručak, iako biste voljeli da mislite da njegov uticaj traje duže, vratim se u Ovalnu kanceraliju i počnem da gledam kablovsku televiziju i izgleda kao da se nismo molili”.

Tradicionalnom okupljanju prisustvovali su i potpredsjednik SAD Džo Bajden i Prva dama Mišel Obama, dok je republikanski senator Džef Sešns pozvao Amerikance da vole Boga, i svoje susjede i da, kako se izrazio, učine ovaj komplesni svijet boljim.

Domaćini Nacionalnog molitvenog doručka su članovi Senata i Predstavničkog doma koji se svake nedelje sastaju na molitvi na Kapitol hilu. Od 1953, prisustvuje mu svaki američki predsjednik, kao i brojni gosti iz inostranstva.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE