četvrtak, 17. april 2014

Aktuelno

Ključni pregovori o dugu

Predsednika Obamu očekuju teški pregovori sa republikancima o sporazumu kojim bi se izbegao paket automatskih ograničenja budžeta i nova recesija

Predsednik Predstavničkog doma Džon BejnerPredsednik Predstavničkog doma Džon Bejner
x
Predsednik Predstavničkog doma Džon Bejner
Predsednik Predstavničkog doma Džon Bejner
Veličina slova - +
Glas Amerike
S obzirom da su predsednički izbori završeni, ponovo izabrani predsednik Barak Obama usredsređuje se na pregovore sa kongresnim liderima o prevazilaženju obimnog nacionalnog duga.

Bela kuća je saopštila da je predsednik juče telefonirao republikanskom predsedniku Predstavničkog doma Džonu Bejneru, da bi započeo razgovor o sporazumu kojim bi se izbegao paket automatskih ograničenja budžeta i povećanja poreza koji stupa na snagu krajem godine.

Bejner je rekao da je spreman za pregovore. U međuvremenu, lider demokratske većine u Senatu Heri Rid izjavio je da u okviru kompromisnog dogovora niko neće moći da se „igra sa socijalnim osiguranjem“. Predsednik Obama se inače zajedno sa porodicom sinoć vratio iz svoje kuće u Čikagu, gde je proveo dan slaveći osvajanje drugog mandata.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
16.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...