petak, 29. april 2016

Aktuelno

Ključni pregovori o dugu

Predsednika Obamu očekuju teški pregovori sa republikancima o sporazumu kojim bi se izbegao paket automatskih ograničenja budžeta i nova recesija

Predsednik Predstavničkog doma Džon BejnerPredsednik Predstavničkog doma Džon Bejner
x
Predsednik Predstavničkog doma Džon Bejner
Predsednik Predstavničkog doma Džon Bejner
Glas Amerike
S obzirom da su predsednički izbori završeni, ponovo izabrani predsednik Barak Obama usredsređuje se na pregovore sa kongresnim liderima o prevazilaženju obimnog nacionalnog duga.

Bela kuća je saopštila da je predsednik juče telefonirao republikanskom predsedniku Predstavničkog doma Džonu Bejneru, da bi započeo razgovor o sporazumu kojim bi se izbegao paket automatskih ograničenja budžeta i povećanja poreza koji stupa na snagu krajem godine.

Bejner je rekao da je spreman za pregovore. U međuvremenu, lider demokratske većine u Senatu Heri Rid izjavio je da u okviru kompromisnog dogovora niko neće moći da se „igra sa socijalnim osiguranjem“. Predsednik Obama se inače zajedno sa porodicom sinoć vratio iz svoje kuće u Čikagu, gde je proveo dan slaveći osvajanje drugog mandata.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE