utorak, 09. februar 2016

Aktuelno

SAD: Oštra borba za glasove

Anketa Istraživačkog centra Pju pokazuje da bi 49 verovatnih birača glasalo za Romnija ako bi izbori bili danas, u poređenju sa 45 odsto za Obamu

Obama i Mit Romni uoči prošlonedeljne debate pred televizijskim kameramaObama i Mit Romni uoči prošlonedeljne debate pred televizijskim kamerama
x
Obama i Mit Romni uoči prošlonedeljne debate pred televizijskim kamerama
Obama i Mit Romni uoči prošlonedeljne debate pred televizijskim kamerama
Glas Amerike
Američki predsednik Barak Obama i republikanski kandidat Mit Romni, danas drže kampanjske skupove u politički važnoj državi Ohaju, gde pokušavaju da pridobiju birače četiri nedelje pre izbora.

Obama će se obratiti pristalicama na Univerzitetu države Ohaje u Kolambasu, dok će Romni održati miting u mestu Cuyahoga Falls. Ohajo je jedna od još neopredeljenih država koje mogu da odluče ishod novembarskih izbora. Istovremeno, više novih anketa pokazuje da Romni stiče prednost.

Najnovija anketa Istraživačkog centra Pju pokazuje da bi 49 verovatnih birača glasalo za Romnija ako bi izbori bili danas, u poređenju sa 45 odsto za Obamu. Najnovije Galupovo ispitivanje javnog mnjenja pokazuje da predsednik ipak i dalje vodi sa 50 odsto u odnosu na 45 odsto glasova za Romnija.

Većina posmatrača ocenjuje da je Romni pobedio na debati 3. oktobra, ali će do kraja meseca biti održane još dve debate.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
08.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE