sreda, 04. maj 2016

Aktuelno / Amerika

Kampanje Obame i Romnija razmenile kritike

Predstavnici Romnija i Obame razmenili danas oštre reči o spoljnoj politici, uoči predstojeće prve direktne debate kandidata naredne nedelje

Predsednik Barak ObamaPredsednik Barak Obama
x
Predsednik Barak Obama
Predsednik Barak Obama
Glas Amerike
Predstavnici američkog predsednika Baraka Obame i njegovog republikanskog izazivača Mita Romnija, razmenili su danas oštre reči o spoljnoj politici, uoči predstojeće prve direktne debate kandidata naredne nedelje.

Potpredsednički kandidat bivšeg guvernera Romnija, Pol Rajan, kao gost informativnog programa televizije „Foks“, rekao je da smrtonosni napad na američki konzulat u Bengaziju u Libiji, ilustruje neuspešnu inostranu politiku Obamine administracije. Kongresmen iz Viskonsina je rekao da su Amerikanci „manje sigurni“ zahvaljujući spoljnoj politici predsednika Obame. Viši savetnik Bele kuće Dejvid Pluf, uzvratio je na optužbe, istakavši kao gost programa TV mreže ABC da je predsednik Obama ispunio nekoliko spoljnopolitičkih obećanja iz 2008: završio rat u Iraku, usredsredio se na borbu protiv Al-kaide i izveo Osamu bin Ladena pred lice pravde.

Obama i Romni će se u sredu suočiti u Denveru u državi Kolorado, na prvoj od tri planirane debate, na kojoj će biti reči o ekonomiji, zdravstevnoj zaštiti i ulozi vlade. Oba kandidata se užurbano pripremaju za debate koje će da privuku više od 50 miliona posmatrača. Najnovija ispitivanja javnog mnjenja pokazuju da predsednik Obama uživa znatno vođstvo nad bivšim guvernerom Masačusetsa u mnogim takozvanim „neodlučnim“ državama, za koje se očekuje da će odlučiti o pobedniku na izborima 6. novembra.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE